-----------------------------------
galex
18 Apr 2012 19:13


-----------------------------------
Dacă ești interesat de observații terestre ți-aș propune un refractor (lunetă) Celestron Ultima 100 pe un trepied Manfrotto. Refractorul este specializat pentru astfel de observații, are zoom de 22-66X și o imagine excelentă la aceste măriri. Poate fi folosit și la observații astronomice de câmp larg. La Starmax găsești detaliile constructive. Restul pe PM

Ca o mica paranteza offtopic, parca mi se pare ca prea mult se abuzeaza de functia PM pe acest forum... De ce chiar toate trebuie discutate pe PM?!? Rolul unui forum este de a disemina informatiile catre cati mai multi useri. De ce sa spui de mai multe ori acelasi lucru, pe PM, lucru care probabil ca intereseaza si pe alti useri?!?

Revenind ontopic, m-am uitat putin si la Ultima 100, si este intr-adevar o scula interesanta, dar pretul ei depaseste cu mult ceea ce mi-am propus sa cheltui. Pana la urma, asa cum am spus si ceva mai devreme, cred ca o sa ma hotarasc la un binoclu pt. observatii terestre, si o sa achizitionez ulterior si un mic telescop pt. noua pasiune care se infiripa, observarea cerului. Inca incerc sa ma lamuresc depre diferentele intre diferitele game de binocluri: astro / sport.