-----------------------------------
jimao22
19 Apr 2012 00:16


-----------------------------------
A venit vremea sa termin ce am inceput aici mai demult. Desi Bogdan mi-a dat un alimentator bun, era similar cu cele obisnuite de 3A de calculator (laptop). Mi-a fost foarte util cata vreme bateria mea nu mai ducea de mult prea multi consumatori si se termina cand iti era lumea mai draga si trebuia sa alimentez camera foto de la altceva. 
Dar ideea mea era sa am o singura sursa de unde sa ma alimentez cu 12V la toate dispozitivele ce se invart in jurul telescopului, adica:
-camera
-roata de filtre
-montura
-laser heater
-viitorul dew-heater pentru guider-finder tunat
-SELETEK-ul (care alimenteaza el insusi moto-focuserul si ventilatorul telescopului acum)
-? in viitor

Noaptea ma incurcam in fire si daca era si frig, cablurile deveneau tari si fragile si orice modificare accidentala a pozitiei unui alimentator ducea la o perturbatie a guiding-ului daca firele duceau la telescop.
Solutia a venit dupa o lunga asteptare - un alimentator suficient de mare de 12V care sa reziste in frig in stand-by si sa poata lucra si la temperaturi scazute si sa fie water-proof. L-am gasit aici:
http://www.ledlight.ro/?p=productsMore&iProduct=71&sName=/Surs&-259;-de-tensiune-12V-100W-rezistent&-259;-la-ap&-259;.html
Fiindca nu il aveau in stoc pe cel de 100W, l-am luat pe cel de 200W dupa ce ne-am targuit un pic.

Pozele arata cam ce am facut in seara asta in circa 3 ore. Mufele mama de bricheta le aveam luate mai demult. Mai trebuie sa fac legaturile electrice si sa pun niste sigurante pe fiecare iesire de 12V.
Dupa ce ii fac teste sa vad cat se incalzeste, voi vedea daca ii mai dau niste gauri de aerisire sau nu.
O sa pun atunci si niste poze in IR.