-----------------------------------
jimao22
19 Apr 2012 23:22


-----------------------------------
Azi am mai lucrat vre-o 4 ore si am reusit sa fac legaturile electrice, sa montez stecherul, sa pun 2 sigurante, cate una pentru fiecare din cele 2 mufe de jos (cele de sus nu sunt inca legate la curent).
Forma (semi)finala este cea din poza in lumina vizibila (fara capac).
Pozele in infrarosu le-am facut sa vad regimul termic al instalatiei. Asa arata sursa dupa o ora de functionare in care am alimentat constant montura, camera, SELETEK-ul si hand-pad-ul rotii de filtre. Diferenta de temperatura este practic zero. 
Ca sa va faceti o idee de comparatie, am facut o inspectie termica intregului telescop.
In poza 3 este SELETEK-ul, in poza 4 este electronica monturii, in poza 5 comanda rotii de filtre si in 6 camera foto (vedeti caldura evacuata de unitatea Peltier). Ca sa aveti o si mai buna idee, ultima poza are piciorul meu langa sursa functionand de 1 ora.

Ca sa-ti raspund, Dane, observatorul va fi roll-off roof. M-am decis dupa lungi deliberari si documentari.
Cand va fi, asta e alta poveste. Am deja niste materiale aduse la fata locului dar mai am de rezolvat multe alte probleme inainte de asta. 
Am peretii, motorul acoperisului, o fereastra si doua usi.