-----------------------------------
jimao22
20 Apr 2012 09:38


-----------------------------------
Poate ar trebui deschis un topic separat pentru asta cu observatorul, dar hai sa-ti spun aici ce stiu pana acum.
La mine terenul este pacatos, este o argila contractila, care se umfla cand ploua si se crapa cand e seceta. Din cauza asta, problema fundatiei pilonului este foarte sensibila, daca se misca numai 1 mm din cauza asta, efectele asupra punerii in pol sunt mari, mai ales ca observatorul, asa cum vreau eu sa-l fac, va avea telescopul la etaj, la parter fiind camera de control pe jumatate din suprafata si o camera suplimentara pe cealalta jumatate (avand alte scopuri). 
Deci pilonul de beton trebuie sa urce minim 2 metri de la nivelul solului de unde sa plece apoi pilonul metalic facut de mine aici http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=7623&postdays=0&postorder=asc&highlight=pilon&start=0.
Asa ca am vorbit cu un inginer de rezistenta in constructii si el mi-a spus ca trebuie facuta o groapa de 1x1x2 (adancimea e ultima) metri in care sa torn betonul pentru pilon. Ca sa evit si mai mult problemele de la sol, o placa de beton armat cat suprafata constructiei va feri pamantul sa intre in contact cu apa in zona critica. Sper sa fie bune sfaturile astea. Timpul ne va spune.