-----------------------------------
tsa
22 Apr 2012 11:43


-----------------------------------
Vad ca discutia merge in alta directie, desi chiar vroiam sa salut initiativa. Nu neaparat sa aflam cati astronomi amatori avem in tara (+ diaspora conectata) ci care ar fi acele criterii dupa care cineva se poate considera astronom amator. Eu am inceput sa ma implic mai mult astronomie anul trecut, cam prin februarie. Initial am primit un refractor de la cineva care nu-l folosea, dupa aia mi-am luat un newtonian mai performant cu care am inceput sa ies si mai des. Mi-am luat alte accesori, cateva carti, harti, popularizam astronomia in randul prietenilor.  In decurs de un an am avut foarte multe iesiri, de cele mai multe ori in gradina, dar am carat Dobsonul cu mine si in alte locatii, tabere, excursii. Pot sa spun ca am petrecut foarte mult timp cu studierea cerului, am identificat multe obiecte ceresti. Am iesit si iarna intr-un ger teribil, sigur, nu am stat pina dimineata (ca de multe alte ori), dar am stat pina sa gasesc ce mi-am propus. Deci pot sa spun ca ma intereseaza si ma pasioneaza in continuare astronomia, insa nu o practic "stiintific". Carti stintifice citesc, dar nu-mi prea trece prin cap sa am si rezultate care sa fie publicate undeva. Deci, ce ziceti, unu ca mine, face parte din comunitatea astronomilor amatori ori este numai amator de astronomie? :)

attila