-----------------------------------
nobody
23 Apr 2012 00:35


-----------------------------------
@jimao22: Tocmai ai transformat totul in concurs, ai desemnat castigatorul si ai cam inchis discutia. "De departe".

Sunt de parere ca fiecare prelucrare are ceva unic, si calitati, si defecte. Cred ca e important sa discutam aceste aspecte.

Uite, incep eu cu autocritica.

In prelucrarea mea, m-am concentrat mai mult in a da contrast IFN-ului fara a strica prea mult restul.
Din pacate, IFN-ul este la nivelul zgomotului de fond si nu are niste contururi clare. 
Interesant este faptul ca acel zgomot de fond este destul de uniform (dupa ce s-a eliminat gradientul - Vlad :wink: ).
Iar IFN-ul, practic, moduleaza acel zgomot.
Am incercat sa filtrez acel zgomot (in mod selectiv) dar apareau artefacte/contururi destul de urate in apropierea stelelor mai luminoase si a celor 2 galaxii (M81, M82). 
Asa ca am facut un experiment cu wavelets pe 10 nivele, fiecare nivel cu tuning manual de era sa-mi pierd mintile, daca nu s-a intamplat deja :roll:.
Si asta a iesit. Nu-mi place cum a iesit haloul stelelor si nici micile nervuri din IFN care le consider a fi artificiale.

Ah, si am uitat sa pun pe poza numele lui Emil Kolbert. Eram rupt de somn. Sper ca nu s-a suparat.
Oricum nu cred ca fura nimeni poza prelucrata de mine si nici eu nu am s-o folosesc altundeva.

Daca este cineva interesat pot da detaliile de prelucrare, lista este lunga. Vreau sa precizez ca am folosit doar programe free si cu ocazia aceasta am incercat mai multe programe decat cele folosite in prelucrarea "finala". Fiecare are plusuri si minusuri. Pentru prima data, NU am folosit Photoshop si sunt tot mai convins ca se poate trai foarte bine fara el in astrofoto. In plus, multe programe specializate au functii mult mai avansate in acest domeniu.

Sunt sigur ca se poate scoate si mai mult din aceasta captura a lui Emil Kolbert caruia ii multumesc pentru "challenge".
Subiectul nu este incheiat ...  :wink: