-----------------------------------
Mike23
23 Apr 2012 10:23


-----------------------------------
Salutare,

Vin si eu cu o imagine de ansamblu a soarelui prin filtru Baader si Nicon D3100 DSLR.
Din nefericire inca nu am descoperit secretul imaginilor clare, sharp, caci asta asteptam cand am achizitionat un DSLR. La Soare inca nu-mi ies bine decat cu compacta Sony DSC W215 (nu am aparatul la mine pt. a descarca si posta imagini facute cu el).
E destul de activ soarele zilele astea din ce am observat. Nu mai facusem demult observatii la soare si am zis daca tot e cerul curat.....semicurat, sa arunc un ochi, si am ramas surprins de numarul de pete solare si de dimensiunile lor. Initial am privit prin binoclul BTC 10x50mm cu folia baader a telescopului pusa in fata la unul din "obiective", iar pe celalalt l-am opturat cu capacul lui ca sa nu am surprize...incendiare :D. Cand am vazut ce e pe discul solar am adus artileria grea.
Momentan am patit o chestie nasoala la montura care a devenit impracticabila si care ma obliga la cheltuieli neprevazute :( Detalii pe un topic special la rubrica "monturi".


Cer senin si timp de observatii :D 

Mihai

corectat
mod z

Upgrade

Multumesc de corectare , am avut un lapsus :D.
AIci este lincul cu problema monturii http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=90287#90287     :cry: