-----------------------------------
Mike23
23 Apr 2012 10:57

Montura AZ3 rupta
-----------------------------------
Salutari dragi colegi de suferinta amatori sau profesionisti, incepatori sau avansati, :D

Ieri dimineata pt. ca avea sa merg la tara (in apropiere de Bucuresti, SLobozia Moara), am zis sa-mi reglez putin montura AZ3 din posesie ca avea un joc intre montura si trepied. Bun, am zis eu si am pus mana pe o cheie sa strang piulita ce le uneste ca ma gandeam ca s-a slabit si nu mai tine montura lipita de trepied. Fara sa depun un efort cat de mic, si fiica mea de 4 ani ar fi strans mai tare decat am facut-o eu, am strans piulita de doua ori, scurt. Nu am facut un tur de 360 cu cheia ci doar doua miscari de , sa zicem, 25-30 grade. Moment in care la a doua miscare s-a frant surubul, o parte ramanand in piulita.
Credeti-ma ca am crezut ca mi se face rau. Acum inainte de tranzitul lui Venus din 6 iunie  :cry: .
Piulita s-a miscat foarte usor, ca si cum era desfiletat. Ceea ce am constatat la bucata rupta de surub m-a lasat perplex. In primul rand nu era un surub individual ci e vorba de o piesa care se termina intr-o tija cu cap infiletat (o pesa turnata). Materialul folosit e ceva gen fonta, fara o densitate mare, dar nici aceasta nu ar fi problema, ci faptul ca piesa respectiva cand a fost turnata nu i-a fost scos tot aerul din materialul turnat in matrita. Drept pt. care acel cap filetat, si probabil intreaga iesa sau chiar intreaga montura, arata exact ca o bucata de BCA ca un burete plin de bule de aer. DAca este asa inseamna ca descrierea acestei monturi ca fiind una solida este departe de a fi adevarat. Din nefericire garantia este, cred de doar un an asa ca nu pot returna piesa :(
Ma gandeam sa incerc sa dau o gaura in piesa respectiva si sa-i introduc un surub cu o saiba mai mare care sa uneasca cumva angrenajul monturii dar din cate am observat ar insemna blochez miscarea lina a monturii pe verticala cu capatul surubului(prea inalt). 
Din nefericire ma pune in situatia de a face o cheltuiala neprevazuta si costisituare. Imi doream sa achizitionez o montura EQ dar nu era momentul, deloc. 
Sincer acum nici nu stiu de care sa-mi iau ca sa nu mai patsc asa ceva dar sa nu fie nici scumpa. Si nici SH nu as lua ca asta m-ar priva de garantia ca e ok.
Astept parerile voastre in legatura ca patania mea si daca ati patit ceva similar cum ati rezolvat.

Am sa atasez 3-4 poze ca sa vedeti despre ce vorbesc.

O zi buna

Mihai