-----------------------------------
GM__
23 Oct 2006 12:02


-----------------------------------
daca vrei prezinta si binoclul tau, cu ceva observatii personale.
din cate am observat sunt jucarii bune si e bine ca lumea sa stie acest lucru.

al meu e un 8x40, tot baigish.Ce sa zic, puterea la al meu e cam mica,lucru care nu ma lasa sa fac obseravatii la planete,luna,etc.,dar faza faina e ca are cimpul f. mare (8.4),si-mi da senzatia aia de zbor cind ma uit la stele.Cel mai mult imi place sa ma uit la pleiade...nustiu de ce,dar parca nu mai sint pe pamint.La fel Andromeda,se vede f.bine.De optica n-am ce discuta,e fara cuvinte.E complet multicoated.Claritatea imaginii e maxima,una din cauze fiind marimea obiectivului destul de mare pentru o putere asa de mica."Mergea" usor si-un 10 sau chiar 12X la apertura asta.Terestru la fel,pina acum n-am mai vazut o claritate asa mare la alt binoclu.
 inca ceva: cam 88-90% din cimp e foarte clar.Exact pe margini se vede un pic mai nasol.Nustiu ce minus-uri sa-i dau...avea la inceput marginea ocularelor iesita mai spre exterior si ma impiedica sa apropii ochii mai mult de ocular,dar am rezolvat problema cu o pila.Am rashpaluit plasticul ala imcomod.Am vazut ca sint baigish-uri si de 20x70...ma bate gindul la unu de ala...