-----------------------------------
URANUS7
24 Apr 2012 11:08


-----------------------------------
Da Mihai ! Despre asta era vorba. Mersi pentru acest link de prezentare dinamica despre care nu stiam . :)

Aici insa diferentele de consistenta ale ramurilor proeminentei nu sunt reprezentate atat de fidel. In H-alpha aceste diferente existau intr-un mod mult mai bine conturat, prin intensitati diferite. De fapt se vede clar cum cea mai importanta faza, cea de inceput, nu a durat mai mult de o ora. Data viitoare o sa fac un time-lapse, cu siguranta.  Nu pot sa-mi iert ca am pierdut ocazia...:)





Nu a remarcat nimeni aici, insa , ca ieri, intre orele 14:30 si 18:30 Soarele a prezentat o proeminenta uriasa  in quadrantul sud-estic al Soarelui ( pozitia 5:30) . Uriasa insemnand o inaltime de aproape 1/2-3/4 din raza  .
Proeminenta a fost flancata de doua mici proeminente ( aprox 1/8 din cea principala) .
In acest interval de timp am avut emisie pe NSN cu camera Chameleon si s-a putut observa live cum proeminenta uriasa ( cu mai multe ramuri) a avut o tendinta de rasucire dupa care o parte din ea s-a intors pe Soare, dusa de liniile de camp magnetic iar restul s-a disipat spre exterior alungindu-se, subtiindu-se si disparand in aproximativ 1-2 ore.  

Cele doua proeminente care au flancat proeminenta principala, au disparut in numai 10-15 minute.
in jurul orei 15:30 iar proeminenta principala a disparut in mai putin de 20-30 minute.  


Este vorba cumva de asta? .....daca am ales bine ora 
http://www.lmsal.com/solarsoft/latest_events_summary/gev_20120422_1359/gev_20120422_1359_laslm.html :)