-----------------------------------
cypor
24 Apr 2012 15:26

Salut
-----------------------------------
Ma numesc Ciprian si de vreo doua saptamani am inceput sa rasfoiesc acest forum, in primul rand pentru a intelege si a afla optiunea corecta in ceea ce priveste achizitia unui telescop ca apoi sa pot sa experimentez si sa postez rezultatele obtinute.
Istoria mea vis-a-vis de astronomie, pe cat de lunga e ca timp pe atat de scurta in detalii. Aveam vreo 10 ani cand am privit luna printr-o luneta primita da tatal meu si de atunci mintea si sufletul au ramas acolo sus, dar din pacate pana acum (la aproape 34 de ani) nu am mai avut nici o legatura cu vre-un echipament de genul, decat un binoclu de vanatoare mostenit de la bunicul meu.
Astfel ca dupa toata aceasta perioada am reusit sa imi implinesc visul si sa imi cumpar un telescop si anume un newtonian pe montura Dobson de la Sky-Watcher.
Initial am cautat ceva pe la 1200 ron, dar dupa ce am mai citit, am hotarat sa merg pe principiul "go big or go home", asa ca am facut un mic/mare efort si am cumparat un 305 de la un coleg de pe forum, caruia ii multumesc pe aceasta cale pentru seriozitate. Pe langa ocularele standard care insotesc de obicei telescoapele, a mai fost in oferta si un Hyperion de 5mm. In curand imi ajunge (de pe ebay) si un Colimator laser 1.25".
Am enumerat cele de mai sus intrucat doresc sa intreb (nu am reusit sa concluzionez singur):
De ce e mai as avea nevoie ca sa completez sa zic asa "trusa incepatorului".

Sunt interesat de tot ce se poate observa, fotografia nefiind momentan o prioritate.

Cam atat acum dar intrebarile sigur vor veni pe parcurs :)

O zi buna la toata lumea.