-----------------------------------
jimao22
28 Apr 2012 18:01


-----------------------------------
@RobertG
Dar usoara miscare sinusoidala avea o periodicitate de aprox 3 grade intr-o parte si alta pe directia de deplasare iar amplitudinea extrem de mica. Citisem undeva demult ca aceasta iluzie optica e data de combinarea dintre miscarea satelitului combinata cu miscarea de rotatie a Terrei, rezultanta fiind acea oscilatie aparenta.
Perioada este masurabila in unitati de timp ( de ex. [secunde]). 
Amplitudinea poate fi in grade, metri, kilometri, etc. fiind masurabila ca si lungime (liniara/unghiulara).
Dar nu asta e chestiunea principala. Spune-ne si noua unde ai citit ce ai citit despre fenomenul in cauza. Doar sa vorbim vorbe, fara argumente si sa insiram cuvinte goale, ducem totul in derizoriu.

@UFO
Eu ma numar printre sceptici desi am vazut multi sateliti la viata mea. Si desi nu impartasesc multe dintre opiniile si parerile lui Doru Dragan, nu cred ca e cazul sa-l intrebi tu cati sateliti a vazut la viata lui. E destul de impertinenta intrebarea si un pic de respect mutual pe forum ar fi de dorit, ca sa nu mai denaturam discutiile si sa ajungem in posturi penibile.