-----------------------------------
cluci
30 Apr 2012 00:04


-----------------------------------
In sfarist a treia tentativa a fost un succes. Dupa ce miercuri a plouat torential, iar joi am urcat doar ca sa vedem norii (cerul s-a inorat brusc chiar inainte sa plecam spre locul de observare), vineri am avut un cer bun. Si nu doar cerul a fost o surpriza cat si numarul de vizitatori pe care i-am avut. Desi e destul de greu de estimat eu cred ca au fost peste 150 de persoane. Cert e ca cel putin intre ora 21 si 22.45 la telescoape a fost coada continuu.
Arsenalul nostru ( care s-a dovedit total insuficient ) a fost de 3 instrumente. Un Dobson GSO de 250mm, un CPC800 si un mak skywatcher de 90mm alaturi de fiecare instrument fiind un membru al Astroclubului. Am aratat celor care au venit Luna, Venus, Saturn si Marte desi cred ca doar o parte au admirat toate cele patru tinte. Una peste alta ne-am bucurat ca atat de multi Brasoveni au urcat dealul pe care ne aflam ca sa priveasca prin telescop, dar am si observat ceva deficiente de organizare din partea noastra care ne vom stadui sa le rezolvam pe viitor. Mai multe fotografii se pot vedea aici : https://picasaweb.google.com/102846813235747337605/GAMAstronomyDay2012
Am avut si o continuare neoficiala a evenimentului in seara urmatoare cand au participat cativa doritori care ratasera iesirea din ziua precedenta. Una peste alta s-au mai adunat circa 20 de persoane si in a doua serie.