-----------------------------------
saiph
04 Mai 2012 12:43

Ventilator/suflanta telescop
-----------------------------------
Salutare.

Am facut zilele astea niste suflante pentru a evacua aerul cald din tubul telescoapelor. Arata ca in imaginea atasata. Am facut 2, pentru ambele instrumente, pe 1.25" si pe 2", cu ventilatoare de CPU (12V, 0.12A), conducte PVC standard, din comert, carcasa de textolit/ABS - greutatea nu trece de cateva zeci de grame; mai grele sunt suruburile.

Am testat "pe uscat" si am constatat, asa cum era si de asteptat de altfel, ca nu prea se ventileaza bine interiorul telescopului. Scoate ce scoate un pic de aer, dupa care tot ce mai face ventilatorul e sa impinga aerul din fata lui, neputand sa creeze depresiune in spate (spre tub). 
Intrebarea mea ar fi: cea mai la-ndemana metoda pentru a-i face tiraj, care ar fi? Pe langa slabirea (sau scoaterea) suruburilor de prindere a suportului de finder, ce alta metoda nedistructiva as putea aplica? Un coleg de-al nostru arata mai jos ceva inteligent, numai ca nu am eu ce are el acolo....

http://www.cloudynights.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/5130690/page/2/view/collapsed/sb/5/o/all/fpart/1


Multumesc!
Cer senin!