-----------------------------------
Award
25 Oct 2006 15:15


-----------------------------------
Pai pentru ca "Lyra m57" e "f mica si f slab". Nu ne-ai spus ce focar are telescopul tau, nu ne-ai spus de unde ai facut observatia. Link-ul pe care l-ai dat tu prezinta pagina unui astronom amator italian care a testat filtrul fotografic pe nebuloasa M42 din Orion care e mult mai usor de observat decat M57, Lyra. Uite link-ul producatorului, care e in engleza:
http://www.astronomik.com/english/eng_uhc-e.html
Pe scurt e vorba de un filtru ieftin. Nu-ti mai pune tot felul de intrebari, daca n-ai bani si asta e ceea ce-ti poti permite la momentul asta, ia-l si utilizeaza-l. Daca n-am inteles eu bine si banii nu sunt o problema, atunci mai prospecteaza piata. :D

 Pai banii nu sunt o problema ....dar nu pot sa ma arunc sa cumpar DINTR-O DATA totul ...as vrea sa cumpar un nagler de 7 mm dar NOU costa 394 euri ...este o cifra mare dar ACUM nu-mi permit sa-l cumpar ..
 Am cumparat un barlow tele vue 2x , am cumparat niste filtre astrsolar si meade nd 96 filtru lunar ...pt moment atat ...mai vedem de la craciun incolo ...poate vine cu un nagler de 7 mm in sac ( promit sa fiu cuminte )   :D  
 Tot ce ma intereseaza este pt VIZUAL ...eventual niste sfaturi mi-ar prinde bine ..
 Tocmai ca sa nu arunc banii mi-am facut o montura sw 250 care fct bine si am cheltuit 70 euri ...am sa pun o poza la self made ..