-----------------------------------
alex1209
08 Mai 2012 21:38

Luneta 70/900
-----------------------------------
Deschid acest topic deoarece din motive de nesponsorizare :roll:  imi schimb proiectul.
Ati avut multa drepatate cei care mi-ati spus despre treaba cu "facut de tine". Cu timpul, asa cum atyi spus, apar tot felul de schimbari in proiect care umfla pretul.

Discul de 20cm de la dl Pteancu il cumpar, dar newtonianul il voi finaliza mai tarziu cand voi avea banuti. A nu se intelege ca las balta newtonianul. Montura sta frumos la locul ei, asteapta doar tubul optic.

Voi opta pentru achizitionarea unui obiectiv de luneta 73/900mm de la magazinul astrovest.ro care scap mult mai ieftin si vorba domnului Teo "am ce vedea toata vara cu o luneta 70/900" .
Cum am mai spus, cei care mi-ati citit toate topicurile deschise de mine, am un tub de carton cu diametrul interior de 75mm si exterior 91mm din care voi taia cat am nevoie. De oculare nu se pune problema, am 3 bucati 4mm, 10mm, 25mm.

Diagonala nu mai cumpar/construiesc. Sunt tanar, nu ma dor salele, ma voi apleca sa ma uit. Prin cele spuse nu vreau sa jignesc pe nimeni, toata lumea are o varsta, iar la anumite varste stiti ca apare "romantismul".

Acum, dupa toate ce am spus, intrebarea la care vreau sa stiu un raspuns. Care este puterea maxima de marire a unui obiectiv 73/900mm? Stiu ca as putea sa ma uit pe site-uri de telescoape/lunete ca scrie acolo, dar eu cred ca poate mari mai mult decat se spune.

Poate voi stiti din propria experienta marirea maxima.
SAU  o intrebare mai buna: Care a fost capacitatea maxima la care ati folosit o luneta 70/900? :) 

Va multumesc si astept de la voi cateva raspunsuri.  :mrgreen: