-----------------------------------
iuli72an
12 Mai 2012 03:13


-----------------------------------
:D

Este ora 3:00 si pe langa faptul ca munca ma tine si la ora asta treaz, pot spune ca am facut fel si fel de teste de colimare, chiar daca acum seara in Bucuresti a cam fulgerat, stele pe cer am tot gasit. Tinand cont de toate link-urile trimise de "nobody" si "valy", constat cu consternare ca defapt aparatul nu pare a fi deloc decolimat. Asa bag eu de seama.

Citind http://www.willbell.com/tm/tm5.htm si testand tubul nu reies probleme de colimare.

Se pare totusi, in urma citirii topicului scris de "valy" intitulat "The Thing"  m-am oprit curios la partea cu "aclimatizarea". Nu cunosc exact la ce variatii de temperatura pot fi produse severe probleme de "sharpness", dar mi-e clar ca aclimatizarea unui Mak (cat de cat ermetic), este o chestiune de durata (nu gluma). Asadar, bag mana in foc ca pe langa posibilitatea de a observa ceva corect din cauza F/D prin DSLR (si bruiajul optic produs de lentila fresnel in campul vizual) apare si acest delicat aspect al aclimatizarii.

Eu cred ca tubul n-are nimic ci sitemul optic intermediar creeat de DSLR, imi face "figuri", eu nereusind sa adaptez focalizarea in limitele optime (acceptabile) pentru "non-soft" images.