-----------------------------------
iuli72an
19 Mai 2012 13:55


-----------------------------------
Pai legat de stea artificiala probabil ar trebui un led de putere mai slaba (white led), pus undeva la 100-200m de mine si sa vad ce pot testa.

Legat de aclimatizare, pot spune ca telescopul a stat cam o ora, afara pe balcon. Filmul l-am facut aseara, filmand turnurile iluminate cu bec rosu (pentru avertizare aviatie).
Dupa ce am salvat inregistrarea am prins cateva gauri in nori, cu cer liber (chiar daca mai treceau ceva norisori). M-am uitat dupa aprox. 2 ore de aclimatizare, la Saturn si la Marte, cu ocularul UWA 6mm Long Eye Relief (http://astromagazin.ro/catalog/oscthumb.php?src=/images/5087_1.jpg&w=&h=&f=jpg&q=95&hash=fb12537360cd24de648021eaba84aaa7). Chiar daca putea sa focalizez la maxim, iar tubulentele nu prea erau asa de acuzat, nu am reusit sa disting asa de bine diviziunea Cassini sau macar ceva detalii pe Marte. Tare imi este ca la 250x ori ating limitele maxime ale telescopului, ori ceva nu e in regula cu tubul. 

Poze cu DSLR, nu am mai facut, pentru ca deja chiar incep sa decad moral si nu stiu ce sa mai fac sau cum sa ma linistesc. Mi-e ca ajung deja sa iau masuri necugetate.

Ma bucur, insa ca va am alaturi (macar atentia).

Salutari.