-----------------------------------
URANUS7
20 Mai 2012 09:56


-----------------------------------
Va urez un cer senin in momentul tranzitului. Remarca mea nu era rautacioasa, ci doar vroiam sa evidentiez un mic pericol referitor la vizibilitatea fenomenului din prima lui clipa. Daca nu as fi dorit succesul actiunii as fi tacut malc. 

Sa speram ca la ora 9 pe 6 iunie, cu totii vom fi fericiti de alegerea facuta in vizualizarea tranzitului. Nu ma cheama boulivar. Sper ca nici pe voi. Cer senin tuturor.



Multumesc, UFO pentru precizari.  Nimeni nu se supara ca-i taiem nasul :)

Eu vorbeam din punctul meu de vedere al celui care baga numai camerele "la inaintare". 
Nu am nici macar un finder la Lunt iar pozitionarea o fac in maxim 30 secunde dupa umbra Soarelui lasata pe un profil al refractorului. 
Evident, cei care folosesc finderele trebuie sa aiba grija (am sa le reamintesc, acolo). 
In primele momente eu am sa pun un Canon 550D cu un tele-obiectiv Tamrom 75-300 si filtrul IR 950 pe obiectiv.
FOV-ul sau este atat de mare incat nici nu am nevoie sa folosesc finderul la el. Cu EOS-utility vad direct pe ecran imaginea pe care apoi  o captez pentru Livestream. In acelasi timp, pot face cam la 2-3 minute cate o captura in rezolutia EOS-ului.
Abia mai tarziu voi activa Lunt-ul, cu Chameleon in spate si Tele Vue X2.5/X5 .
Cam la al 4-lea contact pun camere DSO ( Samsung / MAllincam) ca sa iti arat Venusul cum se vede inafara limbului.  :)
Apropo, iti atasez aici un material gasit de mine pe NEt, in acest sens. Cel putin 2-3 minute, Venus inca poate fi vazut.   

aici:
 Photographer, Location	Images	Comments Riccardo Robitschek, Giovanni Maria     Caglieris, Milan,              Italy Jun. 8	  #1
Venus 2 minutes after 4th contact showing halo and bright polar spot aligned with the north pole of the planet ( north is about 45° down-left on the image). 2&#197; H-alpha-coronograph image at 2,5 m equivalent focal length on 4 &#189; inch refractor and Starlight-Xpress MX512 CCD camera with mechanical shutter set at 1/250, taken by Riccardo Robitschek and Gianmaria Caglieris, Milan (Italy) on 08.06.2004, 11h 26m UT.

si aici :
After 4th contact, it took again alsmost 3 minutes before Venus cleared the chromospheric layer and became invisible.   
http://users.skynet.be/fa340334/galery.htm