-----------------------------------
thc
24 Mai 2012 15:39


-----------------------------------
Salutare!
Sper ca nu e nici o suparare ca cer ajutor aici dar apelez la voi pentru a ma ajuta sa imi achizitionez si eu un telescop. Pentru ca sunt incepator in domeniul telescoapelor am rugamintea sa ma ajutati sa fac alegerea corespunzatoare si anume, doresc un telescop care sa ma ajute sa fac fotografii(planete/stele/galaxii) si in acelasi timp sa pot "cuprinde" cat mai mult cu el in observatiile astronomice si sa fie usor de manevrat(sa pot atasa un motoras/montura de tip goto). Am apelat la un magazin de specialitate si mi-a fost recomandat un telescop destul de scump(peste bugetul meu - 5000 ron) dar mi sa parut mai mult comerciala propunerea.
Eu vreau sa ma incadrez intr-un buget de 1000-1200 ron. Daca cumpar un telescop middle level chiar nu exista accesorii care sa pot face poze bune sau observatii astronomice la o claritate/acoperire mai buna? Este "necesar" ca in momentul in care achizitionez un telescop sa fie de tip professional level?
Am tot citi forumuri/sfaturi si o concluzie este clara si anume trebuie facut un compromis ca nu se poate sa le ai pe toate dar din toate materialele pe care le-am citit lucrurile sunt contradictorii.
Mai vreau sa precizez ca as dori ca telescopul sa nu aiba nevoie de mari lucrari de mentenanta pt intretinerea lui si sa fie cat de cat portabil deoarece intentionez sa fac observatiile in afara Bucurestiului.
Astept cu mare interes parerile voastre pentru a ma putea ajuta sa ies din aceasta nebuloasa.