-----------------------------------
sternchen
09 Iun 2012 22:39

hi
-----------------------------------
Ma predau Mircea...nu am cautat inca lucrurile la care m-ai provocat.Sper ca sa le gasesc si sa-ti zic ce am vazut :wink: .Multumesc de provocare.Unde locuiesc eu ceru mai mult noros decat senin,iar atunci cand am un cer bun e sarbatoare.
Sa-ti spun ce am vazut eu si de ce am facut comparatia.Anu trecut in toamna am vazut o luna superba(merita o poza!) la 280 cu ocular de9mm si barlow.Imaginea era luminoasa si clara,nu am vazut nici in poze asemenea detalii.Avea pete de toate culorile de la violet pana la verde plus nenumarate cratere.Se apropia dimineata si cerul era bun.Apoi am vazut Jupiter cu marea pata rosie,si cele 2randuri de nori cu cateva detalii.Am facut comparatia cu unu de5 inch,pt ca stiu ca are20-30 % obstructie,deci calitatea imaginii nu e asa buna ca in cazu refractorului(asta din auzite) si am vazut imagini cu alte reflectoare de5 inchi pe net.Avand in vedere ce am vazut,cred ca impreuna cu un ocular bun poate da rezultate bune si in DSO.Ce zici? Ai putea sa-mi dai un sfat ?