-----------------------------------
Canis Extramajoris
23 Iun 2012 11:39

EQ
-----------------------------------
Salutare Erwin, dispun de toata tehnologia necesara, am planurile unei monturi momentan ce poate sustine vreo 20 kg pt astrofotografie Model SW, calitatea va fi fireste super ok, motorase made in Eu nu China, si sper sa pot rezolva acele probleme care mai apar la anumite monturi de sacadare la rotire,eu zic ca aceste monturi vor fi clonate la scara,si sper sa fie mai solide decat cele de la SW.
Momnetan studiez piata pt costuri de productie sa spun asa, dar in scurt timp ma voi ocupa de producerea lor.
Referitor la angrenaje, acestea vor fi fabricate de asmenea la scara 1:1 dar pt o mai buna fiabilitate orice sfat este bine venit (referitor la numar de dinti,pas...), eu sincer as vrea sa fie realizate cu un numar mare de dinti pentru o miscare cat mai fina,absolut acest aspect corelat cu miscarea aferenta a motorului respectiv.
Prima montura realizata va fi cea EQ8 (nu la scara deoarece de-abia a aparut) dar va fi un EQ 6 mult mai mare ca idee si va putea sustine aproape 50 kg, ca idee, bine eu am nevoie doar sa-mi sustina 12".
Cum va fi gata voi posta fireste n poze pt a se putea observa calitatea constructiei.
Pentru orice detalii sau propuneri imi puteti scrie oricand,merci.
CEM