-----------------------------------
stelaru
31 Oct 2006 15:08


-----------------------------------
Nu stiu ce bani de dotari vin din ianuarie... Aia din buget? Pai scolile nu au cheltuit nici ce li s-a alocat pe anul asta...

Bani de la UE? NU vine nici un ban de la UE! Ceva ceva bani vor intra in tara cam pe la sfirsitul lui 2009, in nici un caz mai devreme.

Asa ca NU te baza pe banii din dotari, ca vei fi dezamagita rau.

Vezi daca nu cumva exista o foasta "casa a pionierilor" in oras (acum le zice cumva "casa copilului" sau mai stiu eu cum...). S-ar putea sa ai surpriza chiar sa gasesti un telescop nefolosit prin beciurile acesteia. Dar du-te acolo recomandat de profu de fizica (sau de cineva din scola).

Chiar daca nu gasesti un telescop, s-ar putea sa aiba un cerc de geografie, unul de geologie sau de rachetomodele. Se poate dezvolta un cerc de astronomie pe bazele unuia dintre astea.

Alta solutie ar fi sa vorbesti cu National Geografics (vezi pe net, au si un club...).

Eu nu cred ca fara un telescop, cat de rudimentar, un cerc de astronomie poate exista. Vorbesc de observatiile astronomice. Daca e vorba de astrofizica, e alta treaba....

Agentia Spatiala Europeana are un program de educatie , dar nu stiu in ce masura ar putea ajuta un astfel de cerc. Nu strica intrebarea insa. Daca o poti formula clar in engleza sau franceza, cred ca e bine totutsi sa le-o pui pe mail. Ce pierzi?

Dar scrie clar ce instrumetne te-ar interesa, cam cat costa, catai tineri ar veni la cerc, aminteste de faptul ca scoala e dispusa sa gazduiasca cercul, invitat-i aici sa vada despre ce e vorba (nu va veni nimeni, bineinteles, dar invitatia da bine....). Spune ca si parintii ar fi dispusi sa puna o suma modica la treaba aswta, constind in mobilier specific cercului etc.

Te-a ajuta eu cu chestia asta, dar sunt infernal de prins cu o gramada de treaba in perioada asta. Ma eliberez dupa 1 decembrie, daca va mai fi de actualitate.

Tine-ma la curent- mi se pare o initiativa grozava- imi pare rau ca nu mai am varsta ta, sa intru si eu in jocul asta....

Bafta!