-----------------------------------
sergiu IASI
26 Iun 2012 18:52


-----------------------------------
Intr-adevar comerciantii vac ce stiu ei mai bine, adica sa-si vinda marfa. Cu comerciantul m-am sfatuit in privinta achizitionarii ocularului dar stiu sigur ca am specificat ca nu as dori un ocular care sa-l pot utiliza la maxim de capacitate numai 2 sau 3 nopti pe an (ma gandeam eu ca pe la 300 X ai nevoie de conditii foarte bune ). Comerciantul a spus sa nu-mi fac probleme in privinta asta. Ma rog, de acum concediul e aproape si voi avea ceva mai mult timp pentru observatii. Inca mai astept sa fiu placut impresionat de un Saturn la 300 X dar, am inteles mesajul, - ceva mai multa rabdare.
In privinta locului de observatie pot spune ca sunt ceva mai norocos stand la curte si la 10 km de oras. Acum vre-o 2 ani era chiar intuneric complet noaptea dar acum spre disperarea mea si bucuria vecinilor si-a facut aparitia in forta  iluminatul stradal. Chiar si asa e mult mai bine decat in oras iar ca sa merg la munte cu telescopul trebuie sa ocup toata bancheta din spate cu tubul si jumatate de portbagaj cu montura - cam incomod.