-----------------------------------
alex1209
30 Iun 2012 20:58


-----------------------------------
am inteles treba cu tubul. O s-o fac si pe asta, dar nu mai am timp acum si nici bani, nu mai am bani de nimic.

Acum va prezint cateva observatii facute in serile de 27-28-29 iunie.

In seara de 27 MULTI NORI, am observat putin Luna care mai aparea din cand in cand, iar apoi upa 30min am strans tot, deoarece la sud, MARI FULGERE ce erau :lol: 

In seara de 28, senin, frumos, am observat saturn, luna, marte(lipsit de detalii prin mica mea luneta), si cateva stele.   Am incercat sa mai gasesc M13, dar nimic.

Seara de 29 vine cu vesti bune, am reusit sa identific M13, m-am ajutat si de o schita luata de pe interne, am scos-o la imprimanta si am luat-o cu mine sus :D . Dupa ce s-a intunecat mai bine, in jur de ora 23:00-23:15 am indreptat luneta pe Hercules, m-a ajutat foarte mult luneta cautatoare ca am montat-o pe telescop, deoarece nu se mai misca ca atunci cand o tineam in mana.  Am cautat, am cautat, m-am luat dupa schita, prima si a doua oara o luam in directia gresita, apoi a treia oara am cautat bine.  Stiti bine ca M13 este inconjurat de 2 stele cu care formeaza un "triunghi", ei bine, le-am gasit prin ocularul de 25, si pe M13 si acele 2 stele. Da, cred ca am nevoie de o apertura mai mare, deoarece se vedea doar o lumina difuza.... :x 

Asta e, dar cel mai mult ma bucur ca l-am gasit si acum stiu unde este, nu mai scapa :twisted: 


Cer senin tuturor

Apropo, cateva poze cu Luna :)