-----------------------------------
sternchen
02 Iul 2012 09:23


-----------------------------------
Ma bate gandu sa-mi iau totusi un Skywatcher 102/500.Desi majoritatea raspunsurilor primite vis -a-vis de pretentiile mele nu opteaza pt un asemenea aparat.Imi doresc mult sa vad ceva galaxii dar,desi va cred opiniile,deocamdata nu am posibilitatea unui telescop mare.Asadar as ramane la ideea "exceptiei care intareste regula".
 Am observat la luneta de 90/1000 pe la 240 marire cu 2,5 barlow impreuna cu filtru si zoom ocular la 10mm si ceva are o imagine buna (f buna as zice),mai buna ca la o marire mai mica sau mai mare.Bazat pe pe asta mi-ar place sa pot folosi acceasi combinatie si la 102/500,rezultand o marire de vreo 120 in DSO ,in speranta unei calitati bune a imaginii.Din cate am auzit RFT-ul de 102/500 are imagine destul de puternica si ar putea actiona aceasta combinatie optica(insa are si cromatism pe masura).
 Aparatu singur costa cam 200 euro si as avea nevoie de o prisma buna.Deja am ajuns la 300.Nu stiu daca se merita.dar daca totusi ar vedea ceva pe un cer bun... :o 
 Imi cer scuze pt indraznela de a a va ruga iarasi pt niste sugestii la cele scrise
     
      Va multumesc pt ajutorul dat!
     Cer senin tuturor la propriu si la figurat!