-----------------------------------
UFO
02 Iul 2012 10:19


-----------------------------------
Inseamna ca deja am ales un telescop...prost. Asa, grosso-moddo vorbind, la nivelul de intelegere la care sint eu privind aceasta pasiune - adica foarte mic. 

Scopul aici ar fi deplasarea prin lumea a&#537;trilor, &#537;i uităm că, spre deosebire de mersul pe jos (observa&#539;iile vizuale cu ochiul liber), avantajul unui telescop (ce are un ochi mult mai mare) este de necontestat. A ne compara acum cu alte instrumente, nu este corect, deoarece întotdeauna un telescop v-a fi mai "prost" decât altul (hai sa ne comparam cu Hubble). Conchid că ai un telescop la care al&#539;ii doar visează !   Apreciază acest lucru &#537;i bucurăte de el.  Ce-i drept nu te deplasezi cu Formula 1, însă nici pe jos nu mai mergi. Contează acum viteza sau zdruncinăturile pe autostrada celestă ? sau faptul că te-ai încadrat pe o bandă (banda ta) &#537;i navighezi cu succes ?

Pe un cer perfect intunecat si cateva oculare mai bune o sa vezi in conditii bune si obiecte Deep Sky

De acord, însă Matrixul este din Bucure&#537;ti. Deci să nu se a&#537;tepte la minuni din centrul ora&#537;ului. 


p.s. Constat că aici este vorba despre un management al a&#537;teptărilor. &#536;i îmi aduc aminte de vorba lui Murphy, "Ferici&#539;i cei ce nu se a&#537;teaptă la nimic, deoarece aceia vor fi sigur singurii nedezamăgi&#539;i"

Eu unul consider că ai acum un autoturism, înva&#539;ă regulile de circula&#539;ie &#537;i ie&#537;i cu el pe străzile, autostrăzile cerelui. Cu siguran&#539;ă este cu mult mai bine (in anumite cazuri) decât mersul pe jos!