-----------------------------------
sabin fota
05 Iul 2012 10:55


-----------------------------------
Nu am mai scris de mult pe topicul asta, asa ca....
Nu avea nici-o problema motorasul, problema s-a rezolvat dupa ce am facut o hipertunare monturii, pot sa spun ca acum se misca foarte usor si foarte lin astfel incat imi este foarte greu sa ii gasesc echilibrul, "sweet spot" cum ar zice americanii, atunci cand incarc toate echipamentele pe ea si incerc sa o echilibrez.
Toata operatiunea se efectueaza cu ajutorul lui [url=http://www.deepspaceproducts.com/hypertune-do-it-yourself-kit-for-the-celestron-cgem-mount_8_4227_8666.html]Edward Thomas, este foarte prompt si iti trimite tot ce ai nevoie, sculele (imbusuri, chei), materialele (hartie abraziva, inclusiv de granulatie 600 care se foloseste la ultima manevra de lustruire, decapant, vaselina) si DVD-ul in care iti arata toate operatiunile de hipertunare, n-ai cum sa gresesti, doar daca ai Parkinson :).

Recomand cu caldura aceasta operatiune, este esentiala, dupa ce am dat comanda online si platit de asemenea online cu cardul in 2 saptamani am avut pachetul, iar intr-o jumate de zi am finalizat operatiunea, precizez ca am comandat si rulmentii de ceramica ai mecanismului melcat.

Prima impresie dupa hipertunare este creata de miscarea foarte lina/fina a monturii pe cele 2 axe, greu mai gasesti echilibrul, de asemenea grficul ghidajului in PHD s-a imbunatatit mai mult decat vizibil, nu mai am problemele alea enervante cu ghidajul in DEC.