-----------------------------------
eolloe
09 Iul 2012 21:19

Limita de pixeli &quot;blocati&quot; sau &quot;fierbinti&quo
-----------------------------------
Am incercat peste tot sa gasesc (poate nu am cautat cum trebuie) o evaluare procentuala sau de alta natura a numarului maxim de pixeli defecti dintr-un senzor. Din pacate, nu am gasit.

Are cineva o documentare sau macar ceva determinat mai mult sau mai putin practic?

Cum pot spune ca senzorul a depasit limita?

Creste numarul de astfel de pixeli odata cu utilizarea si inaintarea in varsta a senzorului?

Am vazut ca sunt clar identificati din fabrica si ca este limitat timpul de expunere tocmai din aceste motive. Am vazut si ca apar ulterior dar nu stiu motivele.

As vrea sa se pronunte cei cu experienta si sa nu trecem la lucruri "din citite sau auzite".

As prefera  sa primesc raspunsuri de genul: Camera mea, dupa primele darkuri avea x pixeli hot. Dupa 2 ani are y. Intre timp, pe flat au aparut si z pixeli stuck.

Am pus intrebarea asta dintr-un singur motiv:

Din ce am priceput pana acum, fac dark pentru a scoate acesti "hot pixels". Ei sunt inlocuiti cu o mediere a vecinilor. In functie de rezolutia senzorului folosit, voi ajunge la un moment dat (cand depasesc un procent de pixeli defecti) sa nu mai am o imagine care sa corespunda realitatii.