-----------------------------------
Dobrin86
13 Iul 2012 08:25

Budget Astrophotography
-----------------------------------
Am tot cautat in ultima perioada o solutie pentru a achizitiona o camera CCD pentru astrofotografie. Ma intereseaza in special DSO. Din pacate, nu am gasit un raport pret/calitate satisfacator si m-am gandit ca daca as achizitiona un DSLR as iesi mai ieftin.  M-am orientat catre un body de Canon 500D care si filmeaza si deci poate as putea sa il folosesc si pentru sistemul solar.

Am o montura ieftina EQ3 si motoare pe ambele axe. Am inteles ca pot modifica telecomanda pt. motoare si pot sa ii adaug un port ST4 ca sa o pot conecta la calculator. Poate fi o solutie satisfacatoare pentru autoguiding? Ar mai trebui sa achizitionez un webcam (am vazut ca SPC900NC de la Phillips este apreciat) si o luneta SkyWatcher 70/500. Luneta + camera + luneta de aliniere polara m-ar costa in jur de 1000RON.
http://astrocasto.blogspot.ro/2012/02/how-to-set-up-guiding-system-for-your.html

Camera + filtru de conversie la astro m-ar costa cam 1900RON. In afara de asta mi-ar mai trebui cateva adaptoare: pt webcam si pentru DSLR.

Merita sa investesc in ce am enumerat mai sus? Sau o sa am o configuratie prea slaba? Ma intereseaza in special daca autoguider-ul improvizat si EQ2 o sa imi permita sa fac fotografii cu expunere mai lunga de 60 sec.