-----------------------------------
ursamajor
14 Iul 2012 11:22

Brigada Brăila... la apel!
-----------------------------------
Băieții, cum am discutat și telefonic, la noapte, ca o brigadă ce suntem (că n-avem ca alții astroclub :mrgreen:  ) o să purcedem și noi spre locul de observat ocultația lui Jupânu'. Cum am promis, am fost în recunoaștere și am găsit un loc foarte aproape de oraș, unde putem ajunge ușor și rapid. Imediat după Lacu Sărat-sat se face la dreapta un drum de căruțe, se intră pe el (e paralel cu șoseaua), e plat, bătătorit și se pot instala instrumentele direct pe el. Nu avem nimic în față, decât un lan de floarea-soarelui, dar e departe, așa încât observația va fi... țuț!
Ora de întâlnire propusă 03.30, la benzinăria OMV de la ieșirea din oraș, spre Buzăului. Dacă considerați că nu ne-ajunge timpul să instalăm sculele, să vă beți cafelele și să ne îmbrățișăm, o putem muta ceva mai devreme, poate cu 15-30 de minute, să mai și povestim ce-am mai făcut și ce mai avem de gând să facem pe viitor, fiindcă n-aș vrea să asistăm la declinul observațiilor astro în Brăila.
Năvăliți cu păreri!  :wink:

Edit: am uitat să precizez că eu vin cu HEQ5 și 90/900 (pentru foto) și Giro2Deluxe pe trepiedul de la saiph (recondiționat cu chit cuțit și vopsit cu negru și silver, vezi foto) + 70/500 pentru vizual.