-----------------------------------
jimao22
15 Iul 2012 13:39


-----------------------------------
Sper sã nu gre&#537;esc dar tocmai poate ai descoperit singur ideea lentilelor gravita&#539;ionale.


Nu am descoperit-o singur, stiam de ea de mult si stiu de asemenea ca este folosita pentru a vedea catre limita universului folosind galaxi pe post de lentile gravitationale. Incercam sa-i explic colegului ca nu exista alta solutie pentru a devia lumina, cel putin din putinul pe care-l cunosc si eu. 

Daca insa el zice ca se poate, nu ma bag. Doar as dori un exemplu unde a auzit sau vazut el ca un camp electromagnetic este curbat de un alt camp electromagnetic cu o aplicatie, ceva. 
Poate e posibil, repet, nu contest. Dar teorie avansata cu drept dovezi niste link-uri pe net nu e discutie serioasa. Mai bine ne intalnim la o bere si batem campii despre ce se poate si ce nu dar macar ne racorim pe caldura asta si tot castigam ceva. Altfel pierdem doar timpul.

Si ca sa concluzionam, in link-ul respectiv este chiar ce ziceam, o analogie intre microscopul optic, care foloseste lentile pentru a focaliza lumina si microscopul electronic in care sunt folosite campuri magnetice pentru a focaliza ELECTRONII. Nimic altceva.