-----------------------------------
Mike23
16 Iul 2012 12:24


-----------------------------------
Felicitari tuturor care ati reusit sa observati acest eveniment si celor care au reusit sa-l si inregistreze "pe pelicula".
Pentru mine este prima ocultatie a unei planete cu Luna, pe care o observ. asa ca m-am inarmat cu rabdare pentru ca am stat treaz toata noaptea facand si alte observatii pe timpul noptii. Observatiile leam facut din afara Bucurestiului la aprox. 30km in Slobozia Moara (vechiul drum spre Pitesti. Conform Stelarium ora primului contact era pe la 3:20 dar in realityate a fost cu o ora mai tarziu, dar nu am realizat decalajul fiind vrajit de ceea ce vedeam prin telescop si cu ochiul liber.
Din cauza unei posibile decolimari(inca nu sunt sigur daca am observat corect), imginea planetei Jupiter si chiar si a Selenei nu este extraordinar de clara, nu este o imagine, cum spune englezul, sharp, crispy, ci usor neclara. E posibil sa fie si din cauza ca evenimentul nu s-a petrecut prea mult deasupra orizontului desi imaginile pe care le-am vazut la "dcristi" ma face sa inteleg ca e posibil sa fie usor decolimat instrumentul. 
Am facut si am sa postez cateva imagini facute atat cu DSLR Nikon D3100 in mod prime focus, cat si afocal cu aparatu foto compact Sony DSC W215, la ocular prin intermediul unui adaptor pt. fotografiere afocala. Am facut si o inregistrare full HD cu DSLR-ul pe care o sa incerc sa o procesez in Registax sa vad daca iese ceva (pana acum nu am reusit nimic cu alte ocazii), sa vad daca obtin ceva imagini mai clare.
Nu am rezistat inca o ora pana la iesirea lui Jupiter de dupa luna afara deja incepand sa se lumineza iar puzderia de stele de peste noapte cam disparuse....parca eram In centrul Bucurestiului, asa ca m-am retras la culcare.

Cer senin

Mihai