-----------------------------------
mflorian
21 Iul 2012 16:04


-----------------------------------
Răspunsul la întrebrea de ce nu mai mergem pe lună și - la modul general - de ce omenirea a lăsat-o mai moale cu cosmosul, este foarte simplu: ROI=Returm Of Investment foarte mic.
Nici atunci când s-a realizat aselenizarea ROI-ul nu era prea grozav, dar era motivația mare, prin cei doi factori enumerați mai sus (competiție și emulație).De fapt ROI a fost negativ, s-au băgat un munte de bani și nu s-a scos decît prestigiul supremației în competiția militară. Ulterior totul a fost stopat deoarece era evident că singura cale de a scoate ceva bani era exploatarea resurselor de pe Lună. Dar costurile de exploatare făceau acest lucru o utopie dpdv financiar.

Acum, cu o specie umană degradată, cu o societate omenească putredă și fără acea dualitate comunism-capitalism stimulantă, deși văzută malefic de anumiți, n-o să mai vedeți prea curând oameni în Cosmosul mai depărtat de orbita Lunii. Nu știu care sînt parametrii care măsoară putreziciunea umană, că eu nu-i văd decît în isteriile massmedia. 
Iar dualitatea ai o fi bună, dar data viitoare aș prefera să nu mă prindă în tabăra greșită.

Later Edit: dacă visezi să pice unchiul ăla, presupun că visezi și la o variantă de înlocuire, mai bună. Sînt curios care ar fi aia.