-----------------------------------
starbuck
31 Iul 2012 20:13


-----------------------------------
Valy, asa m-am gandit si eu initial dar gandeste-te la duiumul de filmari cu high-speed camera de la Myth Busters de exemplu. Nu cred ca e vreo explozie pe care sa o rateze. Sau gloante si sageti prin chestii diverse. Ai vazut tu vreo iluminare speciala pe-acolo cand e vorba totusi de mii de frames/sec?

Da, o iluminare buna trebuie sa fie la baza, e normal pentru orice tehnica de imagistica dar cred ca iluminarea este aplicata selectiv la nivel de senzor doar pentru obiectul in miscare si de asemenea ulterior in buffer.
Un foarte bun exemplu este chiar in clipul tau din deschiderea topicului. Sticla aia de Cola nu pare iluminata in mod special. Altfel fasciculul de fotoni de test ar trebui sa fie de nu stiu cate ori mai puternic decat iluminarea ambianta ca sa se vada numai el si restul sa apara intunecat asa cum se vede. Mai ales la frame rate-ul acela imens implicat. Nu stiu, este posibil sa fie vorba si de iluminare in alte spectre la care senzorul foto poate fi sensibil si pe care ochiul uman nu le percepe. Ar putea sa fie o iluminare bazata pe IR sau UV de exemplu. Astfel problema ar fi rezolvata.