-----------------------------------
Emil
31 Iul 2012 23:38


-----------------------------------
Ca un fel de paranteza trebuie specificat ca Platipus se "completeaza" foarte bine (stiu ca expresia e cam turbata dar alta nu mi vine in minte) cu Firefly un alt periferic produs de catre aceasi firma.
Confirm angajamentul in domeniul relatiilor cu clientii a lui Jaime, din experienta proprie este genul de persoana care nu se lasa pana cand problema nu este rezolvata.
Referitor la Armadillo este un produs mult mai robus decat produsele concurente iar in cazul in care de exemplu a fost folosit la procesul de update a firmware-ului o imagine (firmware) gresita nu este necesara nici un dispozitiv extern de reprogramare a controlerului si nici trimiterea inapoi in Spania a dispozitivului. Utilizatorul are posibilitatea de a sterge complet firmware-ul iar apoi printr-un program extern (disponibil de la ACTMEL (SAMBA) se poate reintala firmware-ul corect.
De asemenea Armadillo suporta inclusiv un senzor de temperatura extern, cel intern are tendinta de a indica temperaturi mai ridicate decat in realitate datorita faptului sa se gaseste in carcasa insa aceasta deviatie se poate corecta prin-un factor de corectie (off-set).
Compensarea la temperatura este  - din punctul meu de vedere - cam frectie la picior de lemn pentru ca deformarea telescopului - implicit a punctului de focus optim - nu este liniara, pe de alta parte angrenajul este mecanic deci avand un anumit joc (vezi slope-ul pe care ti-l da FMax-ul) deci pe langa neliniaritatea deformarii mai am erori de repozitionare. Cand se lucreaza cu sisteme rapide compesarea nu va face mare lucru decat sa aduca camera intr-o pozitie aproximativa, in acest caz fiind necesara o functie de genul
Delta T => valoare prag atunci refocuseaza.
Pe de alta parte trebuie tinut seama de faptul ca atunci cand compensarea la temperatura este activa nu se mai pot trimite comenzi catre motor.

P.S. Greselile de ortografie sunt produse de catre intuneric :-)