-----------------------------------
Ovidiu Bufnila
10 Noi 2006 20:10


-----------------------------------
m-am gandit la aberatii din-astea, nu neaparat la o matrice ci la simplul fapt ca viata nu a asa cum o percepem noi. 
un gand: Tot ce vedem, mirosim, auzim, si simtim este doar constructia mintilor noastre. Nu vedem actualul monitor care este in fata noastra. In timp ce razele de lumina pleaca de pe monitor si se lovesc de ochii nostri, semnale electrice care transporta mesaje neurale de la lumina sunt trimise creierului nostru, care foloseste aceste mesaje pentru a reconstrui imaginea monitorului in mintea noastra. Deci, ce vedem de fapt este modelul monitorului creat de mintea noastra. Creierul nostru isi demonstreaza capabilitatea asta de a reconstrui modele ale realitatii in fiecare noapte cand dormim. 
Oricine care a avut o "near-death" experienta va va spune ca toata viata ta iti trece prin fatza ochilor in acele cateva momente inainte sa mori(luand in considerare ca ei stiau ca aveau sa moara). 
Daca asta e adevarat, atunci cine va spune ca(,) creierul nu va reconstrui intreaga ta viatza in cateva momente cand continua sa functioneze, dupa ce corpul tau inceteaza? Sunt sigur ca atzi avut experiente cand adormiti pentru vreo 5 minute si visatzi parca 3 ore. Daca asta e adevarat, atunci ai putea sa traiesti o viatza pe care ai mai trait-o. Asta ar putea explica fenomenul de deja vu. 
Deci ai fi tarat intr-un ciclu neoprit de viatza si moarte.
alt gand: nici unul dintre voi nu imi puteti demonstra ca existati. prin simplul fapt ca va vad ca va miscati. daca sunteti doar in mintea mea. pana la urma, eu stiu ca exist, nu ma vad decat in oglinda, iar pe voi va vad pe de-a intregul. eu sunt in interiorul capului meu. voi sunteti doar niste raze de lumina..


Interesant punct de plecare inspre Waving Theory!

Ovidiu Bufnila
consilier de imagine
http://ovidiubufnila.weblog.ro/