-----------------------------------
Gabriyel
01 Aug 2012 18:43

Va salut
-----------------------------------
Va salut pe toti !

Ma numesc Gabriel si am 22 de ani. Pot sa zic ca timp de o vesnicie m-a interesat tot ce tine de spatiu,cosmos,univers, etc. (<- prea multe sinonime :roll:). 

Ironia e ca desi m-a pasionat si ma uitam cu placere si savuram fiecare documentar despre univers niciodata nu am avut ambitia sa m-apuc sa invat constelatiile si sa incep sa fiu un amator veritabil. Se pare ca pofta mi-o satisfaceam cu aceste documentare, dar totusi de vreo cateva saptamani incoace am inceput sa "bajbai" tot mai mult prin astronomie vazand promotii la binocluri, telescoape, etc. Simteam ca in mine creste un "foc" pe care nu aveam cu sa-l sting caci nu-mi dadea pace si tot timpul ma gandeam ca e cazul sa incep sa ma delectez cu bolta cereasca.

Un alt motiv pentru care nu am dat frau liber acestei pasiuni mai devreme era faptul ca nu aveam rabdare si nu reuseam nicicum sa inteleg si sa citesc constelatiile limitandu-ma la a stii doar 3 asterisme: Carul Mare, Carul Mic si Centura lui Orion. 

Din fericire, spre surprinderea mea, acum aproape 1 saptamana mi-am propus sa incep sa invat constelatiile cu orice pret. Mi-am listat frumos o harta stelara descarcata de pe SkyMaps.com si am iesit afara sa o descifrez. Am pozitionat-o sa fie in concordanta cu punctele cardinale si am aruncat o privire pe ea. Primul lucru evident pe harta a fost Triunghiul Verii format de Vega, Deneb si Altair. Am hotarat sa il caut pe cer sa am un punct de plecare. M-am tot chinuit sa gasesc trei stele apropiate si care sa formeze un triunghi. HABAR nu am avut cum arata in realitate triunghiul :shock: si dintr-odata am observat trei stele foarte luminoase deasupra capului si atunci mi-am dat seama....... ERA TRIUNGHIUL VERII  :shock:  :D  :shock: . E incredibil cat de insignifianti suntem la scara astronomica. :oops: 

Intre timp am cautat o comunitate romaneasca care sa aiba aceleasi interese intre ale astronomiei si asa am gasit @stronomy.ro si am decis sa ma alatur voua.

Cat despre echipamentul meu de observat deocamdata doar un binoclu am deoarece asa am citit ca este recomandat pentru incepatori ca sa invete constelatiile si deplasarea pe bolta cereasca. Din pacate am facut o greseala capitala de incepator si mi-am luat un Binoclu Celestron 10-30x/50. Problema nu e legata de marca ci maidegraba de zoom pentru ca nu e potrivit pentru observatii. Dar partea buna e ca inca pot sa-l returnez si sa imi iau un binoclu ca-lumea.

Asta e binoclul actual
http://www.emag.ro/binocluri---lunete/binoclu-celestron-upclose-10-30x50--p71140-DS

As vrea sa-mi iau binoclul asta in schimb (daca cumva stiti ceva despre acest model sa-mi dati niste indicatii daca nu e bun sau ce sa aleg altceva pana in 500 de lei)
http://www.emag.ro/binocluri---lunete/binoclu-nikon-action-10x50--pBAA653AA