-----------------------------------
Emil
01 Aug 2012 21:08


-----------------------------------
LOL, hai sa spunem ca imi plac off-topic-urile astea la subiect.
Incerc ca detaliez de ce nu am incredere in compensare

1. Masa senzorului de temperatura este foarte mica ceea ce insemana ca in comparatie cu el, telescopul are nevoie de un timp mai indelungat pentru aclimatizarea la diferenta de temperatura deci focusorul va amplasa camera intr-un punct de focus optim inca aflat in viitor din punctul de vedere al telescopului

2. Plasarea fizica a senzorului in functie de tipul de telescop utilizat. Senzorul amplasat undeva in aer nu este altceva decat o sursa alternativa de informatii aproximative, deoarece va masura inclusiv variatii de temperatura cu durata foarte mica care vor duce la miscari inutile ale ansamblului camera focusor iar daca focusorul nu are o cursa perfect liniara deci fara sa joace pe axa la momentul in care focusorul da comenzi succesive IN, OUT atunci cadrele vor fi puscat prin shift in focusor.

3. Componente diferite in ansamblul tub-optica deci diferiti coeficienti de dilatare...hi hi hi ce aliaje ai in telescop? De unde scotii coeficientii de dilatare a acestor aliaje (teste de laborator? - nu sunt rau incerc doar sa iti explic de ce eu nu am incredere in compensare)

Daca tot vrei sa mergi pe compensare atunci va trebui sa sacrifici nopti intregi pentru obtinerea de datele de corelare intre temperatura, pozitia de focus si mai ales de viteza cu care temperatura se modifica iar pentru fiecare caz in parte cred ca trebuie sa folosesti o curba de compensare diferita, iar pe de alta parte cum stabilesti care curba de compensare o vei folosi in seara X si care in seara Y?

Pentru mine o focalizare manuala sau automata la fiecare 2-3 ore parca este mai sigura....