-----------------------------------
ursamajor
09 Aug 2012 16:18


-----------------------------------
Zendow, n-a mers sub niciun chip. E prima dată când întâlnesc o piesă care să-mi mănânce jumătate de zi, fiindcă n-o pot "șmecheri". :mrgreen: Dar nici n-am vrut să forțez, că n-am vrut să stric ceva. Am mers la Bricostore și am cumpărat și o cheie pentru polizor unghiular (pentru flanșa care strânge discul abraziv) și nici cu asta n-am reușit s-o desfac. Am lăsat-o așa și am scos componentele, mai puțin roata melcată, care, totuși, era vizibilă, mai puțin o bucată din partea lisă. Am curățat totul, deși unsoare avea. Mi-a părut cam puțină, însă și nici de foarte bună calitate nu prea era. Am uns cu vaselină Liqui Moly LM47, cu bisulfură de molibden din belșug. Rulmenții, cei capsulați, au rămas așa, doar unul conic a fost uns din belșug. Acum, axa DEC se mișcă ca un vis, mult mai bine decât înainte.
Cred că urmarea va fi mâine, când voi desface și axa RA, unde aveam, la început, problema cu tremuratul, care chiar și după reglaj a persistat, e adevărat, aproape insesizabil. Acolo sunt curios ce voi găsi, fiindcă părea că freacă metal pe metal.

EDIT: foto, cu cheia improvizată (se vede cum s-a îndoit șurubul de 5 mm) și piesele de bază.

Ce mă intrigă acum e că flăcăul ăla cu ghidul a găsit o garnitură transparentă între rulmenți, pe care eu n-am avut-o...