-----------------------------------
Gabriyel
14 Aug 2012 14:43


-----------------------------------
In cele din urma am reusit sa-mi achizitionez un binoclu foarte bun (conform cumparatorilor si amatorilor de stele de pe net ) cu un pret FOARTE bun. 

Deoarece am tot dat de recomandarea urmatoare: "Decat sa dai bani multi pe un telescop prost mai bine cu banii aia iti iei un binoclu foarte bun" am ascultat si mi-am achizitionat un PENTAX PCF WP II 10x50 http://www.emag.ro/binocluri---lunete/binoclu-pentax-10x50-pcf-wp-ii--p27075109827 de la Emag cu doar 570 de lei fata de 819 LEI cat ar fi fost nou. Este unul resigilat deoarece scria pe site ca are "lipsa capac trepied" cea ce nu am constatat deoarece are capacelul de la adaptorul pentru trepied. :wink: 

In putinele ore de cand il am nu am constat nimic problematic la el, in afara de faptul ca am incercat la inceput sa-l folosesc cu inelele de la oculare lasate complet jos si am inceput sa trepidez :shock: pentru ca aveam impresia ca e decolimat, cea ce am aflat din fericire mai tarziu ca nu e cazul deoarece am privit prin el cu ele extinse si nu a fost problema :lol: . Nu imi obosesc ochii deloc daca privesc un timp indelungat prin ei.

Intradevar este extraordinar comparativ cu binoclu de dinainte, Celestron Upclose 10-15x/50. imaginea foarte clara, rotita la focus merge foarte bine si usor si e bine ca o pot bloca pentru a nu fi nevoie sa o tot reglez. Nu observ aceasi aberatie cromatica ca si la precedentul, imaginea este foarte luminoasa iar in lentilele de la obiective nu-mi vad deloc mutra  8) deci reflexii putine.