-----------------------------------
trader
20 Aug 2012 19:18


-----------------------------------
Am intrat si eu rapid aici,inteleg bine intrebarile si unele nedumeriri ale voastre;"cum e posibil sa avem seeing bun,dar in acelasi timp sa ne temem de ploaie si fulgere?" Asta era una din nedumeriri.Explicatia ar fi simpla,in spatele unui front rece avem un aer clar,presiunea crescand,insa mai ales in sezonul cald,dar si iarna aerul cald nefiind complet expulzat,pot apare celule convective,cu ploi de scurta durata si fulgere.Multe din site-urile mentionate sunt bune,unele necesitand analiza suplimentara si timp pierdut in fata calculatorului.Un meteorolog bun poate prezice din instinct seeing-ul mai ales pe o perioada scurta,pentru zona lui,cunoscand comportamentul atmosferei in cadrul sinoptic din acel moment.Insa nu cunosc exact in ce masura curentii de aer de la diferite inaltimi va afecteaza claritatea imaginilor,probabil ca doar umezeala diferita ar putea influenta.Mai degraba cred ca daca ne referim la o atmosfera ideala,cu seeing maxim,acest seeing ar putea fi mult diminuat de un vant intens la sol.Astept sa imi dati un sfat in ce masura as putea veni in sprijinul dvs,daca vreti sa va dau doar informatii despre seeing,seci,sau harti cat mai bune?ati avea timp si cunostinte sa interpretati hartile?Nu ne-am pierde in harti si am incarca(poate inutil) forumul?Nu as vrea totusi sa deturnez sensul astronomic in unul meteorologic.Dar,cum de mersul vremii injura sau nu astronomii...poate ca se merita efortul!Astept parerile si sugestiile dvs.