-----------------------------------
jimao22
28 Aug 2012 17:31


-----------------------------------
Salut Sabin,
Poza ta de pe blog arata foarte clar ce vroiam sa spun. Acolo este o expunere la Vega de 30", ca sa iasa asa de clara.
Eu am avut urmatoarea situatie: am facut niste expuneri la Elephnat Trunk Nebula (unde mai imi trebuie niste expuneri pana sa vi le arat). Expunerile le-am facut in narrow-band. Ca sa refac focusarea intre expuneri sau intre filtre, m-am dus la cea mai apropiata stea mare din Cefeu - Alderamin (cu magnitudinea in jur de 2.5 ) ca sa focalizez cu Bahtinov. Ca sa vad cat de cat ceva, trebuia sa fac expuneri de 20-30'' la bin 2 sau 3. Dupa ce vedeam cum sta treaba, miscam de focuser si faceam alta expunere - si uite asa pierdeam si 10 minute pretioase ca sa refocusez.
Ma gandesc, vazand pozele, ca sistemul cu fire aduce un plus substantial de fotoni si permite astfel timpi de expunere semnificativ micsorati si imagini pentru focalizare mult imbunatatite. 
Este o problema reala cu care m-am confruntat, i-am gasit solutia, vi-am aratat-o si voua si o sa aplic rezolvarea gasita musai.
Cand o sa am un pic de timp sa lucrez la ea o sa va arat si rezultatele mele personale.