-----------------------------------
sternchen
29 Aug 2012 22:53


-----------------------------------
am cumparat si eu recent un BTC20*60 si l-am folosit la tara.Am ramas surprins de ce am vazut fata de unul "no name" ce il aveam deja sau chiar vis -a vis de un acromat 60/700.
Cu siguranta e mult mai ieftin decat tripletu' la care te-ai hotarat,incadrandu-se destul de bine in bugetu tau initial de 300
Personal nu mi-as lua un binoclu asa de mare ca am deja 2 lunete...As investi mai mult in telescoape decat in binoclu.In jur de 100 euro ar fi OK,dar 2-3 sute mi se pare cam mult pt un binoclu,fie el si triplet.Nu ca n-ar vedea bine,ci din cauza maririi care-i la limita de jos in DSO,ca sa nu mai vb de planete.
In astronomie e bine sa ai mai multe telescoape cu care sa poti cuprinde toata paleta disponibila,adica luna,planete,DSO si desigur ..un binoclu bun.Dar toate astea costa.Daca pt tine banu nu e o problema prea mare,e OK.Daca totusi nu e chiar asa atunci cu 2-300 euro iti iei un telescop bun.
Imaginile prin binoclu sunt foarte frumoase,dar exista tendinta (naturala) de a dori sa vezi un pic mai mult..
 
  Spor!