-----------------------------------
dragos.n
04 Sep 2012 21:37


-----------------------------------
Asa cum ai construit tu bariletul poti sa pui fiecare bara de textolit-flotor, pe un gen de balama, astfel incat sa balanseze lateral, dar in acest caz trebuie sa faci punctele de contact foarte mici, ca la bariletul de la Orion Optics, ca in functie de inclinarea flotoarlor, distanta dintre punctele de contact sa nu sufere mari variatii. Un punct de contact de 20 mm poate sa fie atins doar intr-o margine, si atunci vom avea o diferenta semnificativa intre distantele de la un punct la altul, chiar de 40 mm, ceea ce e foarte mult.

Si uite asa am gasit si raspunsul, probabil, la intrebarea despre dimensiunea punctelor de contact de la Orion Optics.

La bariletul meu, punctele de contact sunt facute din cauciuc microporos de incaltaminte, care are pe partea dinspre oglinda mici rizuri, cam de 0.5mm inaltime, si tot atat la baza, si care se preseaza relativ usor. Acum, cand ma gandesc mai bine, cred ca dimensiunea de 20mm diametru pe care am dat-o eu acestor puncte e prea mare, exact din cauza mentionata mai sus.