-----------------------------------
mak
07 Sep 2012 19:41


-----------------------------------
Foloseste epoxy, rasina L sau L1100 cu un intaritor lent care sa-ti asigure doua-trei ore pana la gelifiere ca o sa folosesti si vid si sandwich si ai nevoie de timp, plus ca daca faci mai mult de 100 de grame, alea trei ore nu mai sunt trei, ci doua sau chiar una, in functie de cantitate si temperatura la care lucrezi. Epoxy are proprietati mecanice semnificativ mai bune decat rasina poliesterica, iar cea de mulaj e buna la mulaj, nu la impregnare. 
Nu vad ce e asa de complicat de lucrat cu epoxy, amesteci doua componente si pe urma impregnezi. Daca se incalzeste sau scoate fum inseamna ca faci prea multa rasina odata intr-un recipient prea adanc.

Eu am folosit si L si L1100 cu intaritor lent si a fost in regula, nu se incalzea deloc si aveam si timp suficient de lucru. Am incercat si poliesterica, dar nu stiu daca e o idee buna ca miroase "frumos" si daca nu te da nevasta afara din casa, o sa te certi oricum cu vecinii ca am vazut ca lucrezi in balcon.

Renunta si la coremat-ul ala, iti adauga greutate suplimentara fara niciun beneficiu. Foloseste polistiren extrudat in loc, e mult mai bun, nu absoarbe nimic. Atentie daca folosesti rasina poliesterica cu polistiren, rasina dizolva polistirenul.