-----------------------------------
jimao22
10 Sep 2012 22:51


-----------------------------------
Azi am continuat lucrul la masca Carey (scuzati inerenta cacofonie, o sa mai fie pe ici, pe colo).
Am cumparat panze de traforaj special pentru taiat metalul - sunt tip "0" (zero) si se gasesc la OBI. O pungulita cu 10 panze costa 15 lei.
Avand astea la dispozitie, am inceput sa tai in aluminiu zona interioara a inelului si apoi am taiat tot asa si zona exterioara. De asemenea, am pus sablonul pe cornierul de aluminiu 10x10 mm ca sa trasez gaurile, am gaurit cornierul si am decupat aripa negaurita in zona de trecere a luminii (vezi pozele), dupa care am gaurit cornierul si inelul din tabla de aluminiu ca sa le asamblez impreuna.
Ansamblul mi s-a parut destul de fragil si in ideea in care urma sa tes firele, este foarte probabil ca inelul s-ar fi deformat puternic.
Asa ca, intamplarea mi-a scos in cale o bucata de compozit (ca tot se vorbeste de asa ceva pe aici) folosit la placarile de fatade - tip ALUCOBOND. Este un material compus din doua foite de aluminiu intre care este un start de plastic destul de moale. Bucata gasita avea vreo 1 m lungime cu 10 cm latime, ceea ce o facea perfecta scopului meu.
Deci, folosind de data asta primul inel de aluminiu pe post de sablon, am reluat lucrul pe o bucata de alucobond de 100x100 mm, pe care l-am prelucrat de data asta in 30'.
Intr-una din poze vedeti si reductia pe care m-am gandit sa o folosesc - o bucata de plastic de la o scurgere de pardoseala. Mai trebuie prelucrata si probabil ca daca gasesc ceva mai potrivit cu cotele lunetei mele, voi folosi altceva la final.
Ideea e ca trebuie gasit orice merge sau ar putea sa mearga - imaginatia e singura piedica.

Urmeaza sa pun firele (probabil maine).