Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Hartley_2_Roiul_Dublu_x~0.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 239627
Numar de utilizatori inregistrati: 2917
Cel mai nou utilizator inregistrat: StefanGr
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1438 la data de Sam Oct 25, 2025
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Achizitionare telescop

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Andrei0105
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Noi 2012

MesajTrimis: 24 Noi 2012 00:10 Download mesaj
Titlul subiectului: Achizitionare telescop
Raspunde cu citat (quote)

Salutare.
As dori sa achizitionez un telescop si dupa ce am citit mai multe ghiduri m-am oprit asupra 2 produse:
Celestron PowerSeeker 70 AZ, 479 lei http://www.emag.ro/celestron-powerseeker-7...EKJHDBBBM/
Celestron Travel Scope 70, 429 lei http://www.emag.ro/celestron-travel-scope-...E0JHDBBBM/

Din cate vad, singura diferenta e ca Travel Scope are distanta focala de 400mm fata de 700mm la Powerseeker si are oculare de 20, respectiv 10mm fata de 20 si 4.
Cum deabia azi m-am gandit sa achizitionez asa ceva si nu stiu prea bine care e diferenta si as dori sa stiu ce imi recomandati.
De asemenea daca stiti altceva mai bun in limita a 500 de lei va rog sa-mi spuneti.
As dori sa pot observa destul de clar Luna, Jupiter, Saturn, M31, si alte corpuri de magnitudine rezonabila.[/url]
Sus
mircear
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005

MesajTrimis: 24 Noi 2012 00:57 Download mesaj
Titlul subiectului:

Pentru observat cerul si obiectele de pe el, niciunul din cele 2.
Ambele au o montura ce permite miscarea lor pe orizontala si verticala (sus-jos si dreapta-stanga), cu alte cuvinte o montura altazimutala.
Pentru observatul cerului cu un asemena instrument, ti-e mai utila o luneta cu o montura ecuatoriala, care dintr-o miscare pe o singura axa (si nu 2) iti permite urmarirea obiectului vizat.
Asa ceva sau ceva cu o montura (aparent) mai solida (gasesti unul si la sectiunea de vanzari de aici).
Si uite si un furnizor mai apropiat de Iasi..
Daca nu e graba mare si nici foarte dificil, eu as mai strange pana pe la 1000 lei si as avea deja de unde alege.
Sus
sternchen
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Iun 2012

Motto: unde o fi luminita din capatu' tunelului?!

MesajTrimis: 24 Noi 2012 07:28 Download mesaj
Titlul subiectului:

cel scurt e mai bun.Cei astroshop.de zic ca are o optica buna-foarte importanta daca vrei sa vezi ceva.
Cred ca totusi ai avea nevoie de un ocular/barlow cumparat extra.cu un 2,5 barlow GSO(calitatea lui e buna) ai putea vedea mai bine luna si probabil ceva planete."Probabil" deoarece la planete iti trebuie grossisment de la 200 in sus ca sa fii intr-adevar multumit.Asta presupune o apertura ceva mai mare,focala mai lunga,oculare potrivite etc.
Sus
Andrei0105
Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Noi 2012 13:34 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc pentru pareri!
Daca as dori sa il iau pe acesta http://magazin.telescop-expert.ro/luneta-s...0-eq1.html , ca sa ma pot uita la Soare/Luna ar trebui sa il iau cu cele 2 filtre?
As dori sa am un telescop pana vinerea viitoare, iar daca stii ceva pe la 1000 de lei care sa fie mai bun poti sa imi recomanzi.
Sus
mircear
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005

MesajTrimis: 24 Noi 2012 13:41 Download mesaj
Titlul subiectului:

Andrei0105 a scris:
Multumesc pentru pareri!
As dori sa am un telescop pana vinerea viitoare, iar daca stii ceva pe la 1000 de lei care sa fie mai bun poti sa imi recomanzi.

80mm
90mm
Sus
Andrei0105
Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Noi 2012 14:00 Download mesaj
Titlul subiectului:

La cel de 90mm m-am uitat si eu mai devreme si ma gandesc sa il achizitionez pe acesta cu un filtru solar. Filtrul lunar este absolut necesar pentru observarea lunii? De asemenea un newtonian cum ar fi acesta http://magazin.telescop-expert.ro/telescop...-eq2-.html nu ar fi bun?
Sus
sternchen
Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Noi 2012 15:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

filtru' lunar nu-i neaparat.Eu am vazut foarte fain luna la 280 fara filtru cu 90/1000,dar cu un barlow + ocular bun.
filtru solar da,e necesar daca te uiti la soare.Sau mai corect spus OBLIGATORIU!
Daca vrei luneta pt luna si planete uita-te dupa o focala mai mare ca f/10.Chiar daca-i mai lunga ,e mai buna in acest domeniu.ar fi ceva de genu 70/900,80/900 sau 90/1000.Daca iei diametru mai mare apare un cromatism mai puternic la luna si planete pe care nu-l poti scoate prea bine doar cu un f>f/10.
Newtonianul e bun,da-i cam scurt-si aici apar alte probleme.Ai nevoie de o oglinda parabolica,eventual un microfocus.
130/650 e la limita de jos atat la DSO cat si la planete.nu poate mari foarte mult ca-i newton scurt
90/1000 poate vedea bine planetele la grossisment de 200 cu accesorii potrivite care de obicei se cumpara extra.cu barlow si oculare standard eu n-am vazut ca si cu cele cumparate extra.dar s-ar putea sa depasesca 1000 lei.
Sus
Andrei0105
Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Noi 2012 17:03 Download mesaj
Titlul subiectului:

Multumesc, cred ca pana la urma il voi lua pe cel 90/900 +filtru solar. Daca are ocular de 10mm ce mareste 90x si adaug barlow 2x va rezulta o marire de 180 de ori?

Ultima modificare efectuata de catre Andrei0105 la 24 Noi 2012 17:53, modificat de 1 data in total
Sus
sternchen
Membru
Membru

MesajTrimis: 24 Noi 2012 17:21 Download mesaj
Titlul subiectului:

da,in combinatia asta vede 180

Spor!
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum