Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Semenic,_Telescopul_e_in_masina.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 241483
Numar de utilizatori inregistrati: 2932
Cel mai nou utilizator inregistrat: Astra
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Telescop Auriol la Lidl

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Achizitie instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
catalinmoroti
Membru
Membru

Data inscrierii: 28 Dec 2012

MesajTrimis: 02 Ian 2013 04:02 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Oricum nu ma dau batut,o sa imi achizitionez eu ceva mai de Doamne ajuta.Pana atunci rezist cu stoicism si inghet pe balcon la -9 grade,ca se cruceste sotia nu altceva. Laughing Dar stie ca ma pasioneaza si nu se baga.Chiar si prin spectivul asta am vazut cateva chestii foarte interesante,care in mod normal cu ochiul liber nu le vedeam cum trebuie.

Toata stima.

Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Oct 2011

MesajTrimis: 02 Ian 2013 04:22 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu degeaba unui telescop ii mai zice si... a doua sotie. Prin prisma banilor investiti si a noptilor petrecute impreuna, isi cam merita denumirea. Smile
Sus
catalinmoroti
Membru
Membru

MesajTrimis: 02 Ian 2013 04:37 Download mesaj
Titlul subiectului:

off topic

Foarte tare Laughing Ii spun dimineata ca in noaptea asta am fost cu a 2-a sotie...ce ochi o sa faca Laughing

Toata stima.

Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 02 Ian 2013 10:55 Download mesaj
Titlul subiectului:

Intr-adevar, M31 asa se vede cu un instrumrnt mic. Din oras e greu sa vezi M33 care e mult mai slaba. Iti recomand sa incerci niste roiuri, pana vei avea un instrument mai puternic. Cer senin!
piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Sus
mflorian
Membru
Membru

Data inscrierii: 01 Sep 2011

MesajTrimis: 02 Ian 2013 11:43 Download mesaj
Titlul subiectului:

catalinmoroti a scris:
In principal am vrut sa vad galaxia Andromeda,dar sincer nu stiu daca pe aceea am vazut-o.Eu din cate am citit, in unele zone fara poluare luminoasa se poate vedea si cu ochiul liber,deci ma gandeam ca prin acest spectiv o pot vedea mai bine.Dar nu a fost asa,am vazut o pata cetoasa,dar mai mica decat ma asteptam,
La primele observații astro, majoritatea începătorilor sînt derutați și apoi dezamăgiți, deoarece se așteaptă să vadă corpurile cerești așa cum le văd în fotografiile de pe net sau în documentarele TV, nicidecum ca niște obiecte minuscule sau ca niște pete difuze. După o asemenea experiență, majoritatea abandonează domeniul. Cei puțini, care continuă, au șansa să descopere pas cu pas universul și mai descoperă că acesta nu se lasă văzut prea ușor.
catalinmoroti
Membru
Membru

MesajTrimis: 02 Ian 2013 15:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

@ Erwin
Multumesc de sfaturi.O sugestie pentru ceva roiuri.Multumesc
PS. Am recitit cateva posturi mai sus ca stiam ca mi-ai indicat cateva roiuri si da,M45 Pleiadele le-am vazut,se vede foarte fain.Roiul dublu din Perseu o sa incerc sa-l vad.

@ mflorian
Stai linistit ca nu o sa fiu dezamagit eu asa usor Smile Am stat eu ani de zile doar cu ochii de vultur Wink pe cer,sa abandonez acum ? Nici vorba.Era doar o nelamurire,daca citesti inca odata postul meu o sa-ti dai seama la ce ma refeream.NU ca ma asteptam sa vad Andromeda in toata splendoarea ei.

Toata stima.

Moderator
Moderator

Data inscrierii: 02 Aug 2008

Motto: panta rhei

MesajTrimis: 02 Ian 2013 17:46 Download mesaj
Titlul subiectului:

Nu foarte departe de Petroșani sunt cele mai întunecate zone din România, așa că vei putea profita din plin de instrumentul tău. Există și roiuri globulare, nebuloase planetare și câteva galaxii mai strălucitoare pe care în mod sigur le-ai putea vedea cu acesta, dar nu de la balcon ci undeva pe munte, departe de luminile orașului. Teoretic ai putea vedea cam tot ce se poate vedea cu un binoclu și atunci ar fi o bună sugestie să citești topicurile consacrate, vei descoperi multe obiecte așa-zis binoculare pe care le poți observa. Personal am văzut chiar și M33 cu un binoclu 10x50 când am avut cer bun. Dintre galaxiile "binoculare" adaug M81+M82 și M51. Calea Lactee nu mai vorbesc, e o adevărată minunăție, inclusiv nebuloasele binecunoscute Trifid, Lagoon, Eagle.

Acomodarea ochilor este iarăși un aspect foarte important în cursul unei sesiuni de observații. Inevitabil din balcon nu ai cum să atingi dilatarea pupilară maximă. Din acest motiv folosim exclusiv lanterne roșii cu lumină slabă sau mod "night red" la laptop/tableta, etc.

piston AZ mount (R), Vixen GP, minidob
Sus
catalinmoroti
Membru
Membru

MesajTrimis: 02 Ian 2013 17:59 Download mesaj
Titlul subiectului:

Foarte bune si utile sfaturile tale Erwin.Multumesc mult.Masina am, asa ca ne putem urca in ea si sa merem in locuri cu poluare luminoasa spre zero.

Toata stima,Catalin.

Membru
Membru

MesajTrimis: 08 Ian 2013 10:48 Download mesaj
Titlul subiectului:

Vreau sa spun ca aseara pe la 23:50 am iesit pe balcon cu super Auriolul sa mai urmaresc un pic stelele si Jupiter,profitand de cerul perfect senin ca sticla.Vreau sa spun ca era o temperatura de -14 la ora aia si dupa aproape o ora eram ca Jim Carrey in Tanatalaul si Gogomanul cand erau ei pe scuterul ala spre Aspen.Mai imi lipseau turturii din nas,in rest aveam de toate. Laughing
Se vedea superb Jupiter cu satelitii lui,Pleiadele si mai ales M42 nebuloasa din Orion.Cu toata poluarea luminoasa de la blocuri,pentru mine a fost super.Am vazut o multime de stele care cu ochiul liber habar nu aveam de ele.Superb,a meritat inghetul.
Pe la 5 dimineata nu mai puteam sa dorm si oricum trebuia sa ma scol in 45 minute pentru sut si am zis sa mai ies un pic pe balcon,dar cand m-am uitat la termometru arata -20.Asa ca am lasat-o balta,riscam sa merg bocna la sut. Laughing

Numai bine.

Membru
Membru

Data inscrierii: 11 Ian 2015

Motto: "Legile se schimba, adevarurile universale sunt constante"

MesajTrimis: 17 Ian 2015 14:45 Download mesaj
Titlul subiectului:

Ca sa fie de folos pentru alti incepatori pentru viitor cand o sa mai apara la lidle, scriu aici si parerea mea tot de incepator. Incep prin a spune ca am achizitional in 08.01.2015 de la lidl Binoclu Auriol lidl 10-30x-60 si spective auriol lidl 20x-60x-60, dar telescop Lidl Bresser Skylux 70900 nu am mai prins nici eu la ora 12, stocul fiind epuzat. In raport cu banii dati pe binoclu sunt foarte multumit mai ales in urma reglajelor pe care le-am facut citind informatiile de pe acest forum. Se vede clar, luminos si fara durere de cap. ( nu folosesc functia zoom decat foarte rar si pana la maxim 15x "teoretic" )

Vizavi de spective auriol 20x-60x-60, nici acesta nu il folosesc cu zoom, are finisaje frumoase, e placut la atingere datorita senzatiei de cauciucat ca si in cazul binoclului. Prima impresie a fost lipsa luminozitatii care m-a facut sa ma informez, din cate am citit poate e cauzata de lentila de doar 60. Acesta l-am comparat mult cu spectiv-ul unui prieten, Vanguard VHS 780 20- 80x80 dar care are un pret cerut pe masura 650$ pe Amazon. Diferentele, spre surprinderea mea nu au fost remarcabile. Se observa un plus sensibil de claritate si luminozitate in proportie de 15% sa zic. Probabil dat de BK4 si de marimea lentilei de 80 fata de 60 al celor de la auriol. Calitatea materialelor in Vanguard e desigur superioara, mult aluminiu + o cutie frumusica cu toate accesoriile.

Una peste alta, diferenta de bani nu se justifica in parerea mea. Prietenul meu a pus deja la vanzare produsul la aproape jumatate pretul.

Las povestea si atasez cateva imagini cu simaticele jucarii Smile https://plus.google.com/photos/10639458386...7LMytPlvwE

Astept impresii, pareri si intrebari ( daca stiu sa raspund Wink )

Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Ian 2015

Motto: Don't be afraid to fail.

MesajTrimis: 17 Ian 2015 15:53 Download mesaj
Titlul subiectului:

Daca mai iesi pe balcon si mai prinzi cer senin, incearca sa fotografiezi Jupiterul cu ce aparat ai tu la indemana. Sunt curios cat de super se vede.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Achizitie instrumente Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3, 4

Download topic
Pagina 4 din 4

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact