Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Luna_.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 242027
Numar de utilizatori inregistrati: 2938
Cel mai nou utilizator inregistrat: supersaiyan
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 1450 la data de Lun Mai 11, 2026
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

murrix - total newbie -

Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Who's Who

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Adrian Sirean
Membru
Membru

Data inscrierii: 03 Oct 2011

MesajTrimis: 14 Feb 2013 22:04 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Chiar daca l-ai rezervat nu este totul pierdut. Incearca sa-i gasesti un defect si trimite-l inapoi. Cu siguranta vei gasi mai multe. Referitor la acel adaptor, nu cred ca o sa gasesti asa ceva cel putin nu pe la noi. Si chiar daca ar fi, ar costa peste 100-150 lei.
Despre Asteroidul 2012 DA14 poti afla mai multe de aici: http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=10006&start=0
Sus
murrix
Membru
Membru

Data inscrierii: 05 Feb 2013

Motto: I've got a feeling we're not in Kansas anymore...

MesajTrimis: 14 Feb 2013 22:09 Download mesaj
Titlul subiectului: ursamajor

Sunt ferm convins ca aveti amandoi dreptate. Daca nu e in stare perfecta, nu voi lua jucaria. Dar mai sus ca pret, nu o sa pot urca in urmatorii ani. Asa ca ma voi multumi cu putin. Daca gasesc cea mai mica imperfectiune, renunt si voi urma sfaturile voastre (desi asta implica o asteptare indelungata). Oricum, e un mic auto-cadou la implinirea unei jumatati de secol si un premiu de consolare, pentru lasatul de fumat (40/zi, timp de 32 de ani).
Cu ce voi economisi din tigari nefumate, voi putea spera in viitor la ceva mai bun.

Acum m-am angajat s-o iau, e rezervata pe numele meu si mai am si de consumat ceva benzina ca s-o aduc acasa. Cum spuneam, nu-mi permit in "liga mare" inca.

A propos, la cele 2 intrebari din postarea anterioara, ai un raspuns pentru mine? Multumesc de incurajari si de raspuns. Voi incerca sa scot maximum din "jucarie", daca e sa fie a mea. Nu am perspective financiare grozave in urmatorii ani, dar pana atunci sper ca ma veti ajuta voi, sa folosesc bine banii la o achizitie ulterioara.
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010

Motto: Start spre viitor...

MesajTrimis: 14 Feb 2013 22:14 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Feb 2013 22:22 Download mesaj
Titlul subiectului: Chiar daca l-ai rezervat....

Primul mi-a fost adus acasa de o persoana care lucreaza acolo. Maine va trebui sa merg sa-l vad pe al 2 lea, la alt hypermarket. Plecand de la premisa ca e complet si ma voi putea folosi in urmatorii cativa ani de el ( nu ma astept la nimic spectaculos), il voi lua. E la jumatate din pretul altor telescoape 60 /700. Si de fapt, nici pe asta nu mi-l permit, daca e sa fiu sincer. Daca il refuz, raman si fara suficienti bani pentru altceva ( consum benzina). E si asta un efort mare, in situatia actuala. Sper sa fie cat de cat OK si sa-mi aduca bucurii. Anii m-au invatat sa mai tai din vise, asa..putin.
Daca era dupa mine imi inaltam in gradina un turn de observatie cu cupola rotativa si cu vizionare direct pe computer. Dar cum spuneam, va fi un inceput modest, si daca voi dovedi ca intr-adevar am nevoie de un telescop bun si voi avea si banii, voi provoca o discutie cu 6 luni inainte de achizitie.
Eu va inteleg pe cei care priviti deja din varful dealului, la mine, cel care sta la poale si are un orizont mai ingust. In anumite domenii, sunt si eu in varful dealului si incerc sa ma pun in pielea celui care abia a urcat primii pasi, ca sa-l pot intelege. Momentan, finantele sunt primul criteriu, indiferent ca-mi place sau nu.
Multumesc pentru informatia cu meteoritul. Sper sa avem cu totii CER SENIN !!
Sus
murrix
Membru
Membru

MesajTrimis: 14 Feb 2013 22:34 Download mesaj
Titlul subiectului: Nu ma tem de umbre...

....ci doar de ratele la banca. Si mai am de tras pana in 2018. Cand 80% din salariul de bugetar se duc acolo, vezi lumea cam cum se vede fara lentila corectoare... Cum spuneam mai sus, si 300 lei e mult in situatia asta. Deci daca pun 50 lei benzina si 240 refractorul cu lentile de plexic.. ma incadrez.
Daca nu, probabil ca alte chestii foarte presante imi vor sparge purcelusul..si visul se va duce pe apa sambetei. Oricum, apreciez sfaturile voastre, chiar daca nu prea imi permit sa ascult ( momentan) de ele. Majorari de salariu..pauza. Abia am scapat de taierile din 2010.Si ele erau reale de cam 45% (oricum a papat inflatia reparatia). Cele din ianuarie 2010 nici nu le-am luat in calcul. Eu sper sa vad un pic si cu plasticul. Si cum stativul e intr-adevar usor, solid si robust, poate va ajunge in viitor o luneta serioasa pe el? Sau poate voi putea dona "jucaria" vreodata ( daca o voi putea inlocui), unui copil necajit, dar pasionat.

Daca gasesc hibe la aceasta a doua incercare, promit sa ma cumintesc si sa stau cu pusculita deschisa, poate-poate strang de un 60/700 AZ-2.
[/b]
Sus
valy
Membru
Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005

MesajTrimis: 15 Feb 2013 01:40 Download mesaj
Titlul subiectului:

Dece nu-ti faci o luneta/dobson?
Sus
Teo
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009

MesajTrimis: 15 Feb 2013 03:02 Download mesaj
Titlul subiectului:

Cu o suma cuprinsa intre 120 si 190 lei iti iei un obiectiv bun cu lentile din sticla si iti faci o luneta pe cinste.

Exista un magazin de telescoape chiar in judetul Timis, care trimit prin Posta Romana astfel de obiective. Stiu asta de la un membru de pe forum care a cumparat de acolo.

Transportul prin posta nu costa mai mult de 20-30 lei.

Daca ne vei asculta sfaturile iti vei putea face o lunete buna care te poate incanta mult timp de aici inainte.

Cred ca cea mai potrivita pentru tine in situatia actuala ar fi una de 80 mm diametru.

Iata aici lista cu preturile obiectivelor precum si linkul catre magazinul respectiv :

http://www.astrovest.ro/home/index.php?opt...;Itemid=91

Ai facut o mare greseala ca ai dat banii pe o jucarie cu lentile din plastic, pentru ca te va dezamagi sau iti va forma o impresie neplacuta asupra a ceea ce se vede printr-un telescop.

Daca iti vei achizitiona un obiectiv de 70-80 mm cu focala 900 mm, restul se construieste foarte ieftin.
O bucata de teava din PVC costa cam 10 lei pe la magazinele de bricolaj iar focuserul se poate construi din tabla sau tevi din plastic.

Daca pasiunea este atat de mare, sper din toata inima sa te auzim cat de curand ca ti-ai achizitionat un obiectiv bun de 70-80 mm cu care se incepi constructia unei lunete serioase !

Cat despre sfaturi tehnice, iti vom sta la dispozitie . Smile

Mult succes !
Sus
murrix
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Feb 2013 14:38 Download mesaj
Titlul subiectului: Teo, dar nu numai...

Primul, l-am refuzat.
Al doilea, probabil pot sa il anulez telefonic.
In situatia data, ce ar fi mai indicat?

Sky-Watcher 70/700 AZ 2 sau Skywatcher 60/900 EQ1 ?

Avantaje si dezavantaje la ambele? Diferenta de pret e de 10 RON.

A propos, firmele online nu se inghesuie deloc sa raspunda la telefon...

Nu sunt deloc indemanatic, ca sa ma pot apuca de confectionat telescoape.
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 15 Feb 2013 14:50 Download mesaj
Titlul subiectului:

[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
Membru
Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2009

MesajTrimis: 15 Feb 2013 15:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

Mergi cu incredere pe cea cu apertura mai mare, adica ia-o pe cea de 70 mm (Sky-Watcher 70/700 AZ 2 ).
O sa vezi ca vei obtine imagini frumoase. Smile

Mult succes si sa ne anunti si pe noi dupa ce ai cumparat-o !

Din cate stiu, lunete de 70/700 Sky-Watcher nu prea mai au pe stoc magazinele.
Nici nu stiu daca se mai fabrica, dar poti incerca totusi.
Daca nu gasesti 70/700mm, atunci un 70/900 mm va fi perfect.

Sky-Watcher de 70/900 mm se gasesc cam pe la toate magazinele online, dar sora ei cu focala mai scurta am impresia (poate falsa) ca nu se prea gaseste pe stoc .

Oricum, sa nu iti iei varianta ce mai scurta adica 70/500 mm pentru ca iti vei dori puteri mai mari de marire iar focala lunga te va ajuta in acest sens la Luna si planete.
Sus
murrix
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Feb 2013 15:37 Download mesaj
Titlul subiectului: Alea iacta est

Luneta SkyWatcher 70/900 EQ1

Maine ajunge.
Multumesc S.C. Telescop-Expert S.R.L. pentru promptitudine !!!
Sus
nobody
Membru
Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010

Motto: Never ever give up !

MesajTrimis: 15 Feb 2013 16:44 Download mesaj
Titlul subiectului:

Adica asta: http://magazin.telescop-expert.ro/luneta-s...0-eq1.html
O decizie inteleapta la banii astia. Si ocularele sunt potrivite.

Si nu te panica daca este senin la tine si brusc de innoreaza s in plus o da cu ploaie amestecata cu zapada imediat dupa de ai deschis pachetul. Este normal. Inseamna ca ai primit un instrument bun. Se trateaza ca o raceala ... in 7 zile cu medicamente sau intr-o saptamana fara. Laughing

Cu lentilele de plastic ar fi fost exact invers. Oricat ar fi cerul de bun, tot ca prin nori ai fi vazut ... forever. Amen.
Sus
murrix
Membru
Membru

MesajTrimis: 15 Feb 2013 16:55 Download mesaj
Titlul subiectului: Chiar asta !!!

Multumesc tuturor celor care m-au sfatuit si combatut !! Bine au facut !!
Acum numar orele si ma gandesc sa-mi iau o caciula mare, pentru a nu-mi prinde urechile in montura EQ1. Ar trebui sa schimb si titlul topicului, din total-newbie in newbie si atat.. Razz

Nu mai conteaza vremea. Am tot timpul sa montez. Si daca nu ploua, primul test va fi cel terestru.
Pana una-alta, o sa citesc de zor la manualul de montare al EQ1. Sa fiu cu temele facute...
Sus
ursamajor
Membru exclus
Membru exclus

MesajTrimis: 15 Feb 2013 17:06 Download mesaj
Titlul subiectului:

Membru de onoare
Membru de onoare

Data inscrierii: 20 Mar 2009

Motto: impresie, rasarit de soare

MesajTrimis: 15 Feb 2013 18:08 Download mesaj
Titlul subiectului:

Apropos de binefacerile astronomiei ca hobby: uiți și de nevastă și gata, ai scăpat și de stress.
Felicitări pentru instrumentul achiziționat, este mic, dar de nădejde și-ți va oferi satisfacții nebănuite
Îți (ne) dorim cer senin!

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Who's Who Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3  Urmatoare

Download topic
Pagina 2 din 3

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact